Sanni Alatalo siirtyi LeKi:n riveihin

Ylöjärven Urheilijat menetti lupaavimman nuoren hiihtäjänsä, kun viime talven kaksinkertainen SM-mitalisti Sanni Alatalo vaihtoi Lempäälän Kisan riveihin.

– LeKi tarvitsi hiihtäjää naisten viestijoukkuettakin ajatellen Maija Saarisen tilalle. Vastasin myönteisesti, koska minulla on LeKi:stä seurana sellainen kuva, että se pitää hiihtäjistään hyvää huolta, Alatalo perustelee.
LeKi:ssä hänelle tarjoutuu erinomainen mahdollisuus voittaa ensimmäinen naisten SM-mitalinsa moninkertaisten arvomitalistien Aino-Kaisa Saarisen ja Mervi Pesun kanssa. Maija Saarinen hiihti vielä viime kevään SM-viestissä pronssia ottaneessa joukkueessa, mutta on siirtynyt selvästi jäähdyttelijäksi.
Ensi talvena 18-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Sanni harjoitteli viime viikon kovaa Sotkamossa, jonka urheilulukioon hän siirtyy elokuussa.
– Hyvin meni leiri, vaikka sen jälkeen olo tuntui aika väsyneeltä. Myös leiriohjelmaan kuuluneeseen Aateli Race Junior -kilpailuun olen tyytyväinen, koska sijoituin neljänneksi vain  pari sekuntia kolmostilasta, hän kertoi.
Aateli Racessa juostiin ensin kolme kilometriä ja kahden tunnin palautuksen jälkeen hiihdettiin rullilla samanpituinen vapaan tavan matka Vuokatinvaaran päälle.
Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä sijoittui naisten Aatelissa yhdeksänneksi. Hurjakuntoinen Aino-Kaisa Saarinen voitti sen mittelön ennen Kerttu Niskasta.  Ryhdin Antti Ojansivun voimat riittivät miesten kilpailun 12. sijalle Sami Lähdemäen otettua voiton.