Hyvää tahtoa tarvitaan

Ville MäkinenYlöjärveläiset enduroharrastajat näyttivät hienoa esimerkkiä kaikille puutarhakaupunkilaisille. Vaikka heidän järjestämänsä hyväntekeväisyysiltama ei tuottanutkaan varsinaista jättipottia, kannattaa muistaa, että pienistä puroista kasvaa iso joki.
Monella vaikutusvaltaisella tai muuten vain aktiivisella ylöjärveläisellä olisi varmasti mahdollisuus tehdä jotakin vastaavaa. Kun yksi ajatusnikkari saa idean esimerkiksi hyväntekeväisyystempaukselle, löytyy tapahtumalle aivan taatusti myös toteuttajia.
Ei ole tietenkään väärin lahjoittaa rahaa myös suuriin valtakunnallisiin hyväntekeväisyyskeräyksiin, päinvastoin. Olennaisinta on kuitenkin tietää, miten suuri osa vaikkapa jonkin järjestön varoista menee suoraan tuettavaan kohteeseen ja kuinka suuri osa lahjoituksista käytetään esimerkiksi hallinnointikuluihin. Moni suomalainen hyväntekeväisyysjärjestö on yllättävän vaitonainen taloudestaan.
Varmin tapa saada raha kokonaisuudessaan haluamaansa kohteeseen on siis järjestää hyväntekeväisyystapahtuma itse tai osallistua tilaisuuteen, jonka järjestäjä on tuttu puutarhakaupunkilainen.
Mikä onkaan antoisampaa kuin auttaa kirjaimellisesti läheistään? Apua tarvitsevia ylöjärveläisiä on paljon, ja heidän auttamisensa on kaikkien ylöjärveläisten etu.

Comments are closed.