YIlves kärsi ikävän murskatappion

Vaasan IFK ei antanut Ylöjärven Ilveksen naisille mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat lauantaina Ykkösen pelissä Soppeenharjulla.

Suosikkina Ylöjärvelle saapunut VIFK oli vahvistunut alkukierroksista entisestään, sillä se oli saanut vahvuuteensa alkukauden sivussa olleen nigerialaishyökkääjän Adisa Gracen. Grace on tuttu myös liigatason peleistä.
VIFK:ssa pelasi myös kaksi korealaista, joista kokeneempi, keskikenttäpelaaja Ha-Yeon Ryu on pelannut niin ikään Liigassa.
Vaikka vaasalaisilla oli materiaaliylivoima, onnistui YIlves pitämään ottelun tasaisena 40 minuutin ajan. Ottelun alkupuolella maalipaikkoja syntyi kourallinen kentän molempiin päihin. Vaarallisin tilanne nähtiin, kun pallo löysi tiensä ylöjärveläismaalin tolppaan.
Ottelun ratkaissut synkkä viisiminuuttinen alkoi, kun Liisa Kuuloja otti keskityspallon reidellä vastaan. Ottelun tuomari näki jalan olleen liian korkealla.
Tilanteesta tuomittiin vapaapotkut VIFK:lle. Sen seurauksena vieraat saivat pitkäksi aikaa paineen YIlveksen päätyyn. Lopulta pallo ajautui maalin edustalle, josta VIFK:n Hanna Lönnqvist onnistui tuikkaamaan sen YIlveksen verkkoon.
Kotijoukkueen huono onni kasaantui vielä ennen puoliaikaa, kun Adisa Grace maalasi kahdesti rangaistuspotkuista. Ensimmäinen rangaistuspotku tuomittiin yllättäen tilanteesta, jossa tuomari nosti keltaisen kortin Emilia Lindbergille.
Toinen rangaistuspotku tuomittiin, kun vaasalaishyökkääjä kompastui läpiajossa metrin verran ennen rangaistusalueen rajaa. Tuomari näki tilanteessa hyökkääjän takana juosseen Sini Sutisen aiheuttaneen kaatumisen. Punainen kortti saatteli Ylöjärven Ilveksen kapteenin suihkuun.
Toisella puoliajalla YIlveksen peli toimi vajaalukuisena vain hetkittäin. Etenkin Sini Sutisen puuttuminen puolustuslinjasta näkyi. VIFK käytti kotijoukkueen sekaannuksen hyväkseen ja takoi vielä kuusi maalia ennen loppuvihellystä. Lopputulos oli siis tyly 0–9.
Uusissa peliasuissa esiintynyt YIlves yrittää ryhtiliikettä ensi lauantaina kotiottelussa Soppeenharjulla, johon vieraaksi saapuu sarjanousija Petalax IK Petolahdesta. Ottelu alkaa kello 17.

Comments are closed.