YIlvekselle upea avausvoitto Ykkösessä

Ylöjärven Ilveksen naiset avasivat komeasti pistetilinsä jalkapallon Ykkösessä. YIlves piti kauden toisessa ottelussa maalinsa puhtaana.
Pelivälineestä käytiin Soppeenharjulla kovaa taistelua läpi ottelun. (Kuva: Jari Viitanen)
Pelivälineestä käytiin Soppeenharjulla kovaa taistelua läpi ottelun. (Kuva: Jari Viitanen)

Lähes satapäinen kotiyleisö seurasi maanantaina Soppeenharjulla ensimmäistä Ylöjärvellä pelattua Ykkösen ottelua. Aurinkoinen ilta ja tyyni keli edellispäivän lumikuurojen vastapainoksi loivat hienot puitteet Hämeenlinnan Härmän ja kotijoukkue Ylöjärven Ilveksen kohtaamiselle.
Avauskierros toi molemmille joukkueille tappion, joten ensimmäisten pisteiden metsästys toi rutkasti lisäpuristusta molemmille ryhmille.
Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla, jonka aikana pelin painopiste oli vieraiden kenttäpuoliskolla. YIlves sai aikaiseksi muutaman vaarallisen tilanteen Härmän maalin edustalle. Varsinaiset maalipaikat antoivat kuitenkin vielä odottaa itseään.
Peli tasoittui hiljalleen keskialueen pallotteluksi. YIlves esti Härmän yritykset päästä maalipaikoille tiukalla joukkuepuolustuksella. Avausottelun puolustuksen avoimuudesta ei ollut enää merkkejä.
Ensimmäistä puoliaikaa leimasi hermostuneisuus. Se näkyi puolin ja toisin lukuisina harhasyöttöinä. YIlves sai kuitenkin luotua lupaavasti muutamia vaarallisia tilanteita nopeilla laitanousuilla. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Häkli nousi ratkaisijaksi

Toinen puoliaika alkoi vierasjoukkue Härmän painostuksella. YIlveksen peli ei tahtonut edetä puolen kentän jälkeen, koska pelaajien otteet olivat edelleen hieman hermostuneita.
52. minuutilla YIlves sai kuitenkin rakennettua pitkän hyökkäyksen, kun syötöt löysivät tarkasti pelaajalta toiselle.
Liisa Kuulojan pitkä ristisyöttö oikealla laidalla viilettäneelle Eveliina Reposelle avasi lopulta Härmän puolustuksen. Reposen ampuma tarkka kaaripallo rangaistuspilkun kohdalle tavoitti puolustajalta unohtuneen Jenni Häklin. Maalitykki Häkli siirsi YIlveksen 1–0-johton. Häkli sijoitti pelivälineen takuuvarmasti maalin vasempaan alanurkkaan.
Maalin jälkeen YIlves jatkoi tarkkaa puolustamista. Härmä puolestaan pyrki lisäämään kaasua. Taitoero kentällä näytti olevan kotijoukkueen eduksi.
Vaikka kotijoukkueen hermostuneisuus näkyi viimeisen kymmenminuuttisen lukuisina pallonmenetyksinä keskialueella, eivät vieraat kyenneet tasoittamaan peliä. YIlveksen puolustuslinja piti pallon turvallisen matkan päässä Saara Viitasen vartioimasta maalista.
Tuomari antoi kutkuttavasti peräti viisi minuuttia lisäaikaa, mutta sekään ei auttanut hämeenlinnalaisia. Ottelu päättyi siis YIlveksen niukkaan mutta ansaittuun kotivoittoon.
Ylöjärveläisten valmentajat Mikko Lepistö ja Jussi Ahokas olivat luonnollisesti tyytyväisiä, kun pistetili aukesi jo kauden toisessa ottelussa, vieläpä kotiyleisön edessä. Joukkue sai kiitosta erityisesti ennalta sovitun taktiikan noudattamisesta.
Ottelutuntuman parantuessa tässä kamppailussa näkynyt hermostuneisuus toivottavasti vähenee ja YIlves pääsee nauttimaan pelistä nyt nähtyä enemmän. Ensi sunnuntaina YIlves matkustaa vierasotteluun länsirannikolle, jossa on luvassa tasainen mittelö yhden ottelun Ilveksen tavoin voittanutta FC Raumaa vastaan.
Ykkösen pohjoislohkon suosikit JyPK ja Ilves ovat kahden ottelukierroksen jälkeen pitäneet pintansa, mutta muiden joukkueiden välinen tasoero on vielä arvoitus.