Pensasmaa voitti Ojansivun SM-kympillä

Kahden armeijan leivissä olevan ylöjärveläisnuoren keskinäinen järjestys noudatti hieman yllätyksellistä kaavaa Jyväskylän Vaajakoskella hiihdettyjen SM-kilpailujen vapaan tavan kympillä.

Valkeakosken Hakaa toista kauttaan edustava Artturi Pensasmaa hiihti 37:nneksi, kun yleensä hänen edeltään tulosluetteloista löytyvä Ryhdin Antti Ojansivu päätyi 49:nneksi.
Ojansivu aloitti erittäin nihkeässä kelissä kovempaa tullen 3,3 kilometrin väliaikapaikalle 35:ntenä 7,8 sekuntia nopeampana kuin Pensasmaa, joka oli 44:s.
Toisella väliaikapisteellä eli 6,6 kilometrissä Pensasmaan sijoitus oli sama, mutta Ojansivu oli pudonnut 53:nneksi 6,9 sekunnin päähän Pensasmaasta.
Viimeinen kolmannes kulki siis molemmilta kohtalaisen hyvin verrattuna moneen kilpakumppaniin.
Nuorten MM-joukkueesta niukasti pudonnut Artturi hävisi mestaruuden vieneelle Matti Heikkiselle 3.10,4, ja Val di Fiemmessä mukana ollut Ojansivu viipyi radalla 16,7 sekuntia kauemmin.
Ojansivu ei saanut plakkariinsa Suomen cupin pisteitä, eikä osallistunut sunnuntain perinteiselle 30 kilometrille. Ojansivu on cupin kokonaistilanteessa 20:ntenä ennen viimeistä osakilpailua.
Samalla sijalla on Ryhdin Katri Lylynperä, joka ei hiihtänyt Vaajakoskella vapaata viitosta eikä perinteistä kahtakymppiä.