Veera Leppänen taisteli Hopeasompa-pronssille

Ylöjärveläisten nuorten hiihtäjien SM-mitalisade jatkui viime viikonloppunakin, kun Ryhdin Veera Leppänen nappasi 14-vuotiaiden tyttöjen perinteisen kolmen kilometrin pronssin Hopeasompa-finaaleissa Kalajoella.

Leppänen sai taistella kovasti mitalinsa eteen, sillä tuttu kilpakumppani, Valkeakosken Hakan Hilda Kukonlehto hävisi hänelle vain puolitoista sekuntia.
Toisaalta sarjan kärkikään ei kulkenut kaukana, sillä voittaja, Närpiön Kraftin Linnea Halonen oli 6,2 ja hopeatyttö, Tervakosken Padon Ester Vuorio 4,9 sekunti Veeraa nopeampi.
– En osannut odottaa oikein mitään ennen hiihtoa, mutta matkalla tuli sellainen olo, että hyvin menee. Sen verran kuulin mäissä väliaikojakin, että tiesin mahdollisuuksia olevan.
– Rata sopi minulle hyvin, perinteinen on minulle hieman vahvempi hiihtotapa kuin vapaa, ja sain itsestäni irti kaiken mahdollisen, Leppänen iloitsi.
Kahdeksanneksi viimeisenä ladulle päässyt paransi viime vuoden Hopeasompasijoitustaan peräti 11 pykälää, joten vähälumisesta talvesta huolimatta kehitys on ollut vauhdikasta.
– Kaupissa ja Räikällä olen päässyt hiihtämään. Kesällä harrastan melontaa, mutta siinä minulla ei ole sen kummempia tavoitteita, Leppänen kertoi.
Samassa sarjasssa hiihtänyt Ryhdin Silja Tanttari sijoittui 67:nneksi. Sunnuntaina Aino Pihlava aloitti Ryhdin viestin ja Tanttari sekä Leppänen jatkoivat sitä. Joukkue päätyi 30:nneksi. Veera ohitti ankkuriosuudella 12 joukkuetta.

Stenman viides, Haataja yhdeksäs

Kovaa kulkivat myös Ryhdin 13-vuotiaat pojat kolmosellaan. Tino Stenman sijoittui viidenneksi 24,3 sekuntia mestaruuden vienyttä Saloisten Reippaan Eero Mannilaa hitaampana, mutta pronssisijaan Tinosta kertyi eroa vain tasan seitsemän sekuntia.
– Aika lailla tyytyväinen olen hiihtooni. Radan isoimman nousun päällä, noin puoli kilometriä ennen maalia, olin tosin melko poikki.
– Sukset toimivat erittäin hyvin, ja väliaikojani huudeltiin niin, että tiesin hyvin menevän, porukan keskipaikkeilla matkaan lähtenyt Stenman kertasi.
Aapo Haataja sujutteli erittäin tasaisessa ryhmässä yhdeksänneksi 36,9 sekuntia kärjestä ja Aaro Auvinen 13:nneksi 43,2 sekuntia Mannilalle hävinneenä.
Sunnuntain 3 x 3 kilometrin viestissä kolmikko hiihti järjestyksessä Haataja, Stenman, Auvinen yhdeksänneksi hävittyään voittajalle, One Way Pro Teamille minuutin ja 45 sekuntia. Pronssiin eroa oli 46 sekuntia. Tino oli toisen osuuden viidenneksi kiireisin ohitettuaan peräti 14 hiihtäjää.
Mainiosti ikäluokkansa kärkivauhdissa pysyi myös Ryhdin Visa Joenperä 15-vuotiaiden vitosella. Hän sijoittui 13:nneksi 37,1 sekuntia voittajaa, Säkylän Urheilijoiden Leo Rantahalvaria hitaampana. Himmeimpään mitaliin oli Visasta vain 23,2 sekunnin ero.
Ylöjärven Urheilijoiden Emma Olander sijoittui 15-vuotiaiden vitosella 42:seksi ja Ryhdin Pauliina Ojanen 16-vuotiaiden samalla matkalla 62:seksi.