Ylöjärven Ilves taisteli hienosti Futsal Cupissa

Ylöjärven Ilveksen naisjoukkue haastoi Futsal Cupin lopputurnauksessa Jyväskylässä lajin suurseurat tosissaan.
YIlveksen tiivis puolustus piti GFT:n pelaajat aisoissa yli puolet peliajasta. (Kuva: Jari Viitanen)

Välierässä YIlves kohtasi Suomen futsalkenttiä pitkään hallinneen espoolaisen Golden Futsal Teamin.
Tiukan puolustuksen taktiikakseen valinnut YIlves onnistui pitämään maalinsa koskemattomana yli puolet ottelusta.
YIlveksen pistohyökkäysten turvin todelliset maalipaikat olivat yleisön riemuksi alussa espoolaisten verkon suulla.
Ensijakson ainoan osuman tykitti Elisa Mattila läpiajonsa päätteeksi. Mattilan tarkka kuti upposi GFT:n maalin alanurkkaan. Tauolle lähdettiin YIlveksen 1–0-yllätysjohdossa.
Toisen jakson kolmannella peliminuutilla GFT onnistui murtamaan tauolta hieman kohmeessa palanneiden ylöjärveläisten puolustusryhmityksen ja iskemään tasoituksen.
Kuten niin monta kertaa aiemmin Futsal Liigan otteluissakin on jouduttu toteamaan, olivat GFT:n Daniela ja Jannica Tjeder jälleen liian vaikeita puolustettavia ylöjärveläisille.
Tjederin siskokset tyylittelivät vuoron perään osumia, ja finaalipaikka karkasi YIlvekseltä.
YIlves onnistui toisella jaksolla vasta pelin viime sekunneilla kaventamaan loppunumeroiksi 2–4.
Osuman viimeisteli Jenni Häkli, joka ohjasi Liisa Kuulojan poikittaissyötön GFT:n verkkoon.
Ylöjärven Ilveksen valmentajan Matti Hiltusen valitsema taktiikka ja maalivahti Saara Viitasen torjuntatyöskentely olivat yllättää voittoihin tottuneen vastustajan.
– Ottelu ratkesi siihen, että GFT:llä oli riittävän suuri materiaaliylivoima. Taistelimme hyvin niin kauan kuin jaksoimme. Toisella jaksolla pakkamme alkoi hajota, ja GFT kyllä rankaisee sellaisesta, Matti Hiltunen sanoi ottelun jälkeen Palloliiton haastattelussa.
Hiltunen luottaa siihen, että tulevaisuudessa Ylöjärven Ilveksen nuori joukkue pystyy haastamaan GFT:n ja muut huippuseurat tosissaan.
– Meidän on pystyttävä pelaamaan jäätävää ja tukahduttavaa puolustuspeliä 40 minuuttia. Fyysisellä puolella on kyettävä menemään eteenpäin.