Ryhdin oljenkorsi on enää hyvin ohut

Ylöjärven Ryhdin naisten kausi lentopalloilun ykkössarjassa uhkaa loppua sunnuntaina Raision Urheilijoiden vieraana.
Näitä tilanteita olisi tarvittu lauantai-iltana enemmän: KaLe:sta lainattu Emilia Kuuppo ohittaa RaisU:n torjunnan libero Emma Mutkan (valkoinen paita) ja keskipelaaja Daniela Öhmanin seuratessa.
Näitä tilanteita olisi tarvittu lauantai-iltana enemmän: KaLe:sta lainattu Emilia Kuuppo ohittaa RaisU:n torjunnan libero Emma Mutkan (valkoinen paita) ja keskipelaaja Daniela Öhmanin seuratessa.

Joukkueet kohtasivat myös lauantaina Kaukajärvellä, jossa Ryhti kärsi 1–3 (25–20, 22–25, 25–27, 17–25) -tappion.
Koska ylemmän jatkosarjan Kuortaneen joukkue ei osallistu pudotuspeleihin, alempien lohkojen parhaalle kakkoselle avautuu villi kortti puolivälieriin.
Ryhti voi vielä napata paikan, mutta se vaatii vähintään yhtä pistettä Raisiosta ja samaan aikaan Kausalan Yrityksen jäämistä nollille Mikkelin Passareita vastaan.
Taistelutahdon puutteesta ei Ryhtiä voinut syyttää, sillä varsinkin ensimmäinen ja toinen erä tarjosivat hyvää ykkössarjalentistä.
Periksi Ryhti ei antanut myöskään neloserässä vaan punnertautui 20–24:stä tasoihin.
Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin tuli esiin ero puolustuspelissä. RaisU:n libero Julia Porsanger johti takakentällä uhrautuvaa taistelua.
Myös passari Vappu Ritalan taidot olivat liikaa Ryhdille, jonka torjuntapisteet jäivät todella vähiin.
– Kuusikkomme keskipituus oli yli viisi senttiä korkeampi kuin vastustajan, mutta se ei näkynyt kentällä, päävalmentaja Heikki Kosonen myönsi.

Mutkan nostot kohdallaan

Ensimmäisen ykkössarjaottelunsa pelannut Emma Mutka nosteli aloituksia peräti 67 prosentin tarkkuudella ja syötti vaikeita.
Mutkan lisäksi lainanaisia olivat myös yleispelaajat Emilia Kuuppo ja Jasmine Tahvanainen sekä kakkospassari Milja Viljanen.
– Katsoin neljännessä erässä ympärilleni ja näin neljä sellaista pelaajaa, jotka eivät kuulu harjoituksissamme käyvään ydinporukkaan, passari Outi Munnukka hymähti.
– Pakostakin vaikuttaa peliin, kun ei tiedä jo vieruskaverin katseesta, minne kukin menee, hän muistutti.
Tahvanainen teki tehot 16/+11, mutta parhaana palkittiin 18-vuotissynttärinsä kunniaksi Eevi Ylä-Viteli, jonka tehot olivat 10/+5.
– Noin hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan tämänkertainen passari- ja hyökkäyspelimme ei riittänyt. Eri asia, jos olisimme harjoitelleet tällä koostumuksella, Kosonen pohti.

Miehille voitto ja tappio

Miesten kakkossarjan rästipelissä Ryhti kaatoi pirteällä esityksellä akaalaisen A-Volleyn 3–1 (23–25, 25–22, 25–17, 25–20).
Juuso Rautakorpi passasi hienosti, ja Mirza Vahabovic takoi tulosta keskeltä sekä piti joukkuehenkeä yllä.
Sen sijaan Lentisvirrat haki Soppeenharjulta pinnat lukemin 1–3 (25–19, 20–25, 21–25, 25–27), kun Ryhti kävi ylikierroksilla.
Virtain Markus Heinosta ei saatu kunnolla kuriin, ja vain yleispelaaja Axel Koukkula ylsi tasolleen käyttäen hyökkäyksessä sekä taitoa että järkeä.
Naisten kakkosjoukkue voitti kakkossarjassa Valkeakosken Isku-Veikot kotonaan 3–0 (26–24, 25–19, 25–19).
Voitto irtosi vähävirheisellä peruspelillä, jossa esiin nousi libero Taina Pitkänen varmoilla vastaanotoillaan ja puolustuksillaan.
Tiia Virta teki paljon hyökkäyspisteitä ja nosti hyvin. Salli Joutsenvirta syötti hienosti. Myös Ryhdin torjunta oli usein kohdallaan

Comments are closed.