Alttiiksi uudistukselle

matti_paakirjoitus_320x194pxlSelvitysmies Rauno Saaren eilen tiistaina jättämä Elinvoimainen Tampereen kaupunkiseutu -selvitystyön loppuraportti kuluu parhaillaan muiden muassa ylöjärveläisten kuntapäättäjien käsissä.
Saari antaa näkemyksillään ja ehdotuksillaan hyvin paljon miettimisen aihetta. Juuri nyt jokaisen, jota kuntakentän tulevaisuus kiinnostaa, kannattaa pysähtyä, luoda mielipide asiasta ja aktivoitua vaikuttamaan.
Selvitysmies sanoo napakasti, että Tampereen ja naapurikuntien ei enää kannata hoilata lisäselvityksien perään. Tilanne ja asia ei penkomalla muuksi muutu.
Saari nostaa alueen kuntapäättäjät kaapin päälle. Hänen mielestään pallo on tiukasti vastuunkantajien käsissä. He ratkaisevat, lähtevätkö kahdeksan kuntaa yhdessä ja vapaaehtoisesti rakentamaan kaupunkiseudun tulevaisuutta. Tulossa ovat joko hiljaiset hautajaiset tai energiset  avajaiset.
Rauno Saari toivoo, että paikalliset poliitikot laittavat itsensä likoon ja tarttuvat vuosia kestäviin talkoisiin, joissa tehdään suomalaisen kuntakentän pioneerityötä uuden hallintomallin pystyttämisessä.
Kuuluuko ylöjärveläisten toivotus: ”Tervetuloa!” vai: ”Tervemenoa!”?

Comments are closed.