Ryhdin lentismiesten ote katosi pahasti

Ryhdin miesten kakkossarjajoukkue törmäsi sunnuntaina tosiasiaan, että yksi hyvä erä ei riitä lentopallo-ottelun voittoon, vaan onnistuneita eriä tarvitaan vähintään kolme.

Pisteet matkasivat Soppeenharjun salista Hämeenlinnaan, kun TT-Volley käänsi kamppailun itselleen lukemin 3–1 (20–25, 25–21, 25–18, 25–23).
– Pelasimme ensimmäisen erän hyvin, toisen ja kolmannen ihan päin peetä ja neljännen melko hyvin, Ryhdin valmentaja Timo Halttula tiivisti draaman kaaren.
Ensimmäisessä erässä Ryhdin peli rullasi vapautuneesti ja napsi paljon torjuntapisteitä. Sitten verkolle jäi paha aukko, kun toisen erän alkupalloissa Mirza Vehabovicin pohje kramppasi eikä hän enää pystynyt menemään kentälle sen jälkeen.
Vehabovicille olisi tuskin paljoa tullutkaan hyökkäystöitä, sillä Ryhdin vastaanotto romahti parin erän ajaksi niin perusteellisesti, ettei keskihyökkäystä voitu pyörittää.
Molemmat passarit, niin Juuso Rautakorpi kuin Santtu Valentokin, tekivät parhaansa, mutta joutuivat kaivamaan palloja niin heikoista asemista, että passit suuntautuivat joko melkein verkkoon tai sitten neljään metriin.
– Neljännessä tappelimme taas voitosta, mutta muutama tyhmä virhe tuli liikaa, Halttula harmitteli ja peräänkuulutti astetta kovempaa asennetta seuraaviin peleihin.
– Tappion jälkeen pelimiehet eivät häivy salista muutamassa minuutissa vaan jäävät pukokopin penkille kertaamaan, mikä meni vikaan ja miten asiat korjattaisiin! Halttula muistutti.
Ensi sunnuntaina Ryhti matkustaa Sastamalaan Vammalan Lentopallon kakkosjoukkueen vieraaksi. Siellä tarjoutuu hyvä tilaisuus kalavelkojen maksuun, sillä ensimmäisen kohtaamisen vei VaLePa erin 3–2.
Ryhdin naisten kakkosjoukkue teki loppuviikosta kaksi pisteetöntä reissua Tampereen Kaukajärvelle.
Torstaina Supi-Volley piti ryhdittäret kurissa lukemin 3–0 (26–24, 25–14, 25–23), ja sunnuntaina oli voittovuorossa Kalevan Lentopallo numeroin 3–0 (25–22, 25–18, 25–16).
Supia vastaan Ryhti pelasi ensimmäisen ja kolmannen erän kauden rohkeinta hyökkäyspeliään ja puolustikin vaikeita palloja peliin. Toisen erän alussa tuli aivan liikaa virheitä.
Mari Kivi toi ykkösjoukkueesta lyöntivoimaa laitaan, libero Taina Pitkänen nosti sekä puolusti erinomaisesti ja Salli Joutsenvirta selvisi vähin virhein.
KaLe-ottelussa ykkösestä oli saatu vahvistukseksi Tiia Virta ja Hanna Hietikko, jotka tekivätkin paljon pisteitä. Liberopeli oli kuitenkin epävarmaa, eikä keskihyökkäyksessä ollut todellista uhkaa.
Edelleen voitoitta oleva Ryhti päättää alkusarjan ensi sunnuntaina Soppeenharjulla kello 12 alkavalla kotiottelulla Rientolaa vastaan. Sen jälkeen kausi jatkuu alemmalla loppusarjalla.