Vuoden ykköskemuihin osallistui 240 yrittäjää

Juhlatunnelma kihelmöi Koulutuskeskus Valossa

Ylöjärven Yrittäjien Vuoden Yrittäjä -juhlaa vietettiin Koulutuskeskus Valossa lauantaina. Uudenkarhea oppilaitos sopi arvokkaan tilaisuuden tyyssijaksi kuin nenä päähän. Esiintymislavalla nähtiin Vuoden Yrittäjien eli Pirkanmaan Ristikko Oy:n nokkamiesten lisäksi muiden muassa ylöjärveläinen Kidsing-menestyjä Oona Pätäri.
Ylöjärven nuori lauluylpeys Oona Pätäri tulkitsi yrittäjäjuhlassa muun muassa J. Karjalaisen klassikkokappaleen Sankarit.

Ylöjärven nuori lauluylpeys Oona Pätäri tulkitsi yrittäjäjuhlassa muun muassa J. Karjalaisen klassikkokappaleen Sankarit.

Yrittäjäjuhlan erinomaisena juontajakaksikkona työskenteli Esko Raskila ja Anne Salmikangas. Duo johdatteli tottuneesti esiintymislavalle niin esiintyjät kuin palkitut yrittäjätkin.
Kun paikallinen Kidsing-esiintyjä nousi lavalle, Esko Raskila tiedusteli Oona Pätäriltä, jännittääkö esiintyminen nuorta lauluntaitajaa. Vastaus oli selkeä.
– Aina hiukkasen. Tietty jännitys kuuluu esiintymiseen, hän vastasi.
Vuoden Yrittäjä -juhla käynnistyi tutusti Ylöjärven Yrittäjien puheenjohtajan Valto Koivulan puheella.
Hän kiinnitti aluksi huomionsa yrittäjien mahdollisuuksiin nuorten työllistäjänä.
– Yrittäjäjärjestöllä on ollut tavoitteena tänä vuonna nuorten työllistäminen.  Sitä on kampanjoitu teemalla nuorille töitä.
– Olemme pyrkineet toteuttamaan juhlaamme järjestelyjen, tarjoilujen ja koko illan ohjelmiston merkeissä. Siinä opiskelijat ovat olleet suureksi avuksi.
– Tämä lähentää yrittäjiä ja opiskelijoita todella merkittävästi. Toivottavasti tiemme kohtaavat myöhemmin työelämässä, Valto Koivula aloitti.

Lisää uusia yrittäjiä

Puheenjohtaja  Valto Koivula piti yrittäjäjuhlan avajaispuheenvuoron.

Puheenjohtaja Valto Koivula piti yrittäjäjuhlan avajaispuheenvuoron.

Puheenjohtaja muistutti juhlayleisöä myös siitä, että suomalainen yhteiskunta kaipaa tulevaisuudessa lisää uusia yrittäjiä.
– Tarvitsemme tulevaisuudessa lisää nuoria ja rohkeita yrittäjiä, kun moni yrittäjä eläköityy ja luopuu yritystoiminnastaan.   Siksi yhteiskunnan on  kannustettava nuoria yrittäjyyteen ja nostettava esille ne mahdollisuudet, joita yrittäjyys uravaihtoehtona tarjoaa.

Taantumalla vain kevyt kosketus

Talouden alamäki on laittanut varpailleen useat yrittäjät. Ylöjärven Vuoden Yrittäjäksi valittu Pirkanmaan Ristikko Oy on onnistunut välttämään taloudellisen taantuman pahimmat raapaisut.
– Taantuma ei ole riepotellut meitä. Se on koetellut meitä yllättävänkin vähän.
– Odotimme keväällä, että toimintaamme olisi tullut syvempi notkahdus. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan pystyimme vastaamaan siihen aika hyvin, yrityksen  toimitusjohtaja Hannu Kuusimäki kertoi seremonioiden jälkeen.

Ensi vuonna megajuhlat

Ylöjärven Yrittäjien Vuoden Yrittäjä -juhlaan osallistui 240 vierasta.

Ylöjärven Yrittäjien Vuoden Yrittäjä -juhlaan osallistui 240 vierasta.

Ylöjärven Yrittäjät ry juhlii ensi vuonna puolen vuosisadan mittaista taivaltaan. Silloin puutarhakaupunkiin on tulossa todelliset megajuhlat.
Puheenjohtaja Valto Koivula viestitti maanantai-iltana, että ainakin alustavien tietojen mukaan ensi vuoden kemuissa nähtäneen muiden muassa  Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Järventaus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?