Vuosikymmenen kauppapaikka

Viime viikon perjantaina tuli täyteen tasan kymmenen vuotta siitä, kun yrittäjä Esko Lammi perusti Kyrönlahteen, Uusi-Kuruntien varteen tankkauspisteen ja hetkeä myöhemmin kahvion.
– Toiminta on kasvanut tasaisesti, yrittäjä Lammi kommentoi.
Yrittäjä Esko Lammi voi hetkeksi hengähtää. Mies on kehittänyt risteysalueella sijaitsevaa yritystään voimakkaasti.
Yrittäjä Esko Lammi voi hetkeksi hengähtää. Mies on kehittänyt risteysalueella sijaitsevaa yritystään voimakkaasti.

Viisi vuotta bensa-automaatin avaamisen jälkeen Kyrönlahdentien varteen nousi liikekeskus, jossa nyt toimii muun muassa M-market ja parturikampaamo.
Viime viikon perjantaina, päivälleen kymmenen vuotta avaamishetkestä, palvelukeskittymän pihamaa kuhisi jälleen hyväntuulisia ihmisiä

Kattavat palvelut

Karhelaisen Esko Lammin luotsaama yritys lisäsi palvelutarjontaansa, kun se avasi rekkaparkin raskaan liikenteen vilkkaasti liikennöimään kohtaan.
– Tässä lähellä on monta soramonttua, joita käytetään taajaan. Päivittäin ennen uutta palvelua, kun rekat poikkesivat kahville, ne tukkivat koko pihan liikenteen. Nyt kuskit voivat huoletta jättää menopelinsä ja poiketa kahveelle. Kaikkia tahoja palveleva rekkaparkki ei edes näy huoltoaseman pihaan, vaan välissä on pieni harju, jonka läpi kulkee polku, Esko Lammi kuvailee.
– Tänä aamuna, vaikka parkkia ei ole vielä käytännössä edes avattu, olemme saaneet pysähdyspaikan logistisesti toimimaan. Myös tulevaisuudessa kuljettajien on helpompi ajaa parkkiin, kun tänään heille näytetään, miten pysäkki käytännössä toimii, Lammi lisää.
Rekkaparkin toimintaideaa on tarkoitus kehittää tulevina vuosina.
– Suunnitelmissa on myös jalostaa rekkaparkkiajatusta siten, että saisimme D-pisteen sen yhteyteen, sillä nyt meillä ei ole lainkaan raskaan liikenteen tankkauspaikkaa. Neuvottelut St1:n suuntaan ovat käynnissä, jotta ajatus toteutuisi käytännössä, Lammi sanailee.
Huoltoasemaa koski alkujaan lyhytaikainen sopimus St1-ketjun kanssa.
– Kymmenvuotista sopimusta on nyt jatkettu pitkäaikaisesti, joten tulevaisuus näyttää positiiviselta. Toivon, että tähänastinen hyvä kasvutahti jatkuisi. Autokorjaamo täältä vielä puuttuu. Eihän Ylöjärvellä ole edes kunnon majoituspalveluitakaan, yrittäjä pohtii

Onnistunut kymmenvuotisjuhla

Viimeperjantaista juhlaa suosivat sekä sää että yleisön aktiivisuus.  Kioski-kahvila Olkkarin tarjoamille pyöreille kymmenvuotismunkeille riitti kysyntää.
– Viikon mittaan aloin vähän huolestua, kun sää näytti niin kurjalta. Kaikki on mennyt tapahtuman osalta yhtä hyvin kuin yrityksen tähänastisen taipaleen suhteen: loistavasti, alusta alkaen yrityksen poikansa kanssa omistanut Esko Lammi kertoo.

Jere Paldanius