Ylöjärveläiset luottavaisina EM-kisoihin

Ylöjärven Taekwon-Do Centerin urheilijat ovat ensi viikonloppuna kovan paikan edessä, kun Ruotsin Skövdessä ratkaistaan ITF-liiton Euroopan mestaruudet.
Ylöjärveläiset Ronnie Pääsky (vas.), Pauli Puljula ja Joel Into taistelevat EM-menestyksestä.
Ylöjärveläiset Ronnie Pääsky (vas.), Pauli Puljula ja Joel Into taistelevat EM-menestyksestä.

Ylöjärveläisistä Suomea EM-kilpailuissa edustavat yli 85-kiloisten ottelusarjaan osallistuva Pauli Puljula sekä junioreiden 1.danin liikesarjoissa kilpailevat Ronnie Pääsky ja Joel Into.
Puljula on kokenut maajoukkueottelija, jolla on vyöllään kaiken värisiä SM-mitaleita sekä kenties kovimpana saavutuksena Viking Cup internationalin ottelupronssi vuodelta 2011. EM-kisat ovat Puljulalle uran neljännet.
Kuukausi sitten Bulgarian European Cupissa liikesarjakilpailun voittanut Pääsky lähtee toisiin EM-kisoihinsa. Innolle EM-kisat ovat ensimmäiset. Molemmat junioriottelijat ovat menestyneet viime aikoina erinomaisesti kansallisissa kisoissa.
Jokainen kolmikosta myöntää hieman jännittävänsä edessä olevia koitoksia.
– Nyt ei jännitä ihan niin paljon kuin ensimmäisissä EM-kisoissa. Silti jännitystä on ilmassa aina. Joka muuta väittää, valehtelee. Jännitys ei saa kuitenkaan vetää miestä lukkoon vaan siitä pitää saada lisäenergiaa, Pauli Puljula sanoo.
– Kun aloitin kilpailemisen, jännitin kaksi päivää ennen h-hetkeä. Nyt jännitys pysyy aisoissa. Itse asiassa jännitys on hyvästä, koska ilman sitä hommasta ei tulisi mitään, Joel Into lisää.
Herrojen mielestä Taekwon-Dossa viehättää ennen kaikkea lajin monipuolisuus.
– Laji antaa todella paljon. Tässä voi kilpailla tai kehittyä harrastajana vaikka kuinka hyväksi. Lisäksi siinä sivussa saa hyvän kunnon ja halutessaan kansainvälistä kokemusta, Puljula tiivistää ottelijoiden mietteet.
Taekwon-Dossa kilpaillaan liikesarjoissa, ottelussa, erikoistekniikoissa ja voimamurskauksessa.
– Minullakin on vielä paljon kehitettävää jokaisella osa-alueella. On mukava huomata, kun kova työ tuottaa tulosta ja kehitystä tapahtuu jatkuvasti, vuonna 2005 lajin pariin ajautunut Puljula selvittää.
Nämä Taekwon-Do Centerin huippu-urheilijat harjoittelevat kolmesta viiteen kertaa viikossa, minkä lisäksi ohjelmassa on lenkkeilyä, kuntosalitreeniä ja muita oheisharjoitteita. Kovimmat treenit alkavat kuitenkin olla hiljalleen takana, ja edessä ovat vaativat EM-kisat.
– Mitali on tavoitteena, siitä pitää aina lähteä. Luvassa on kova taistelu, kun nyt jokaisesta maasta voidaan nimetä kaksi ottelijaa samaan sarjaan, Puljula sanoo.
Ronnie Pääsky toivoo, että EM-kisat sujuvat hänen osaltaan suunnitelmien mukaisesti.
– Yritän tehdä mahdollisimman hyvän ja tasaisen suorituksen ja olla ennen kaikkea unohtamatta mitään, Pääsky linjaa.
Joel Into lähtee ensimmäisiin EM-kisoihin maltillisesti.
– Haen kokemusta ja yritän samalla sijoittua mahdollisimman korkealle. Tavoitteena on tehdä oma paras suoritus.
Tulevaisuudessa edessä on vielä useita kisoja, joista on mahdollista saada isoja voittoja. Pääskyllä ja Innolla aikaa tuloksien tekemiseen on kuitenkin selvästi enemmän kuin Puljulalla.
– Siirryn kahden vuoden päästä ikämiessarjaan. Näiden vuosien aikana katsotaan, miten pitkälle rahkeeni riittävät, Puljula heittää.
Myös nuorempien ottelijoiden tavoitteet ovat selvät.
– Yritän päästä tässä lajissa niin pitkälle kuin vain pystyn, Ronnie Pääsky linjaa.
– Tavoitteena on voittaa joskus maailmanmestaruus, Joel Into puolestaan julistaa.

Comments are closed.