Suut suppuun, hallituksen jäsenet

päätoimittaja Matti Pulkkinen, Ylöjärven UutisetMaanantai-illan kaupunginhallitus esitti toisen näytöksen näytelmässä Ylöjärveläinen avoimuus.
Opettavaisen sosiodraaman tavoitteena on sinetöidä luottamushenkilöiden suut niin, että kotikaupunkia ja kaupunkilaisia koskevat asiat eivät tule yleiseen tietoisuuteen.
Jalkapuu odottaa luopiota, joka ei osaa varjella tietoaan.
Fiksu yhteisten asioiden hoitaja tunnistaa aidosti salaisen tiedon, eikä jaa sitä eteenpäin.
Demokraattisessa maailmassa vallitsee sääntö, jonka mukaan yhteisöjä koskevat asiat pulpahtavat tavalla tai toisella julkiseen puntarointiin. Näin on ollut maailman sivu ja tulee varmasti olemaan.
On syytä muistaa, että 31 000 asukkaan Ylöjärven kaupungin hallinnon järjestely ei ole vähäpätöinen juttu. Siksi aihe kiinnostaa isosti.
Ylöjärven kaupungin johtoryhmälläkin on kanta organisaatiouudistusehdotuksiin. Huomionarvoista on se, että tällä viikolla kokoontunut johtoryhmä käsitteli asiaa ensimmäisen kerran. Osastopäälliköiltäkään ei ole kysytty mielipidettä tai näkemystä organisaatiokäppyröihin. Normaalissa työyhteisössä moisesta sivuuttamisesta olisi otettu monta hernettä nenään, ja syvälle.
Ylöjärveläisten äänestäjien on hyvä muistaa, että jokainen valtuustopuolue kiillotti avoimuuden ja läpinäkyvyyden periaatetta kunnallisvaalien kampanjoissaan. Poliitikot huolehtivat uskottavuudestaan, kun he itsenäisesti ratkovat, mistä teemasta sanainen arkku kannattaa avata.
Sananvapaus on kallis aarre.