Avant Tecnon Niklas Ajo valmis MM-sarjaan

Ylöjärveläisen Avant Tecno Oy:n rahoittamassa Avant Tecno -tallissa ajava Niklas Ajo lähtee hyvässä iskussa ja terävässä vauhdissa vajaan kahden viikon kuluttua Qatarissa käynnistyvään Moto3-luokan MM-sarjaan.
Niklas Ajon vauhti on kasvanut (Kuva: MPAFoto.com).
Niklas Ajon vauhti on kasvanut (Kuva: MPAFoto.com).

18-vuotias suomalaiskuljettaja hioi onnistuneesti MM-virettään Jerezin radalla Espanjassa ajetuissa viimeistelytesteissä. Ajo oli koko jakson yhdeksänneksi nopein yhteensä 33 kuljettajan joukossa.
– Olen ihan tyytyväinen tähän testijaksoon ja tunnen olevani valmis MM-avaukseen. Fiilis ajamiseen ja pyörään ovat hyvällä tasolla. Niitä molempia saatiin jälleen kehitettyä ja vietyä eteenpäin Jerezissä, Ajo kommentoi.
Ajo takoi kovimmat kierrosaikansa harkitusti yksin ja ilman vetoapua.
– Se on hyvä juttu ja se tarjoaa lisää luottamusta. Jerezin tuttu rata ei ole lukeutunut koskaan suosikkieni joukkoon, mutta nyt homma alkaa luonnistaa täälläkin, Ajo sanoo.
Ajo uskoo sarjasta tulevan äärimmäisen jännittävä.
– Tasaista on taatusti taas luvassa, ja turha näitä testien kierrosaikoja on sen enempää tuijottaa. Testit ovat kuin aika-ajoja kovine yksittäisine kierroksineen. Tärkeintä on tasaisuus pitemmillä vedoilla. Onnistuin kyllä tässäkin suhteellisen mukavasti, vaikka suunnitelmissa ollut kisasimulaatio jäikin toteutumatta, Ajo kertoo.
Uransa kolmanteen MM-kauteen lähtevä Ajo pysäytti KTM:n tehdaspyörällään kellot keskiviikkona ennätysaikaansa 1.47,742. Testien päätöspäivänä Ajo viimeisteli lukemat 1.48,981.
MM-sarjan perinteisesti käynnistävä Qatarin GP kattaa neljä ajopäivää. Ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan Losailin valaistulla aavikkoradalla torstaina 4. huhtikuuta. MM-pisteistä Qatarissa kamppaillaan tuttuun tapaan sunnuntai-iltana.

Comments are closed.