Ihmissuhteiden ruodintaa Tamara Lundin tahdissa

Mika Tepsan kirjoittama ja Heidi Lakaniemen ohjaama näytelmä Sulttaani sai kantaesityksensä Tukkateatterissa toissa perjantaina. Näytelmässä ruoditaan ravintolamaailman ihmissuhteita Aksu Piipon tulkitsemien laulujen maustamina.
Aksu Piipon tulkitsema Ikäleidi vetää komeasti Tamara Lundin kappaleita Tukkateatterin näytelmässä Sulttaani. Esitystä ei suositella alle 15-vuotiaille.
Aksu Piipon tulkitsema Ikäleidi vetää komeasti Tamara Lundin kappaleita Tukkateatterin näytelmässä Sulttaani. Esitystä ei suositella alle 15-vuotiaille.

Jos kaikki näytelmän juomat nautittaisiin saman päivän aikana, niin hirvittävässä jurrissa olisi koko Sulttaanin henkilökunta. Asiakkaiden jättämiä pullonpohjia tyhjennetään vauhdilla, ja kuohuviinilasit roikkuvat alituiseen hyppysissä.
Käynnissä on ravintola Sulttaanin 40-vuotispippaloiden jälkipuinti, joka paisuu henkilökunnan välisten ihmissuhteiden ruotimiseksi.
Hovimestari Jaana (Martta Kallionpää) tuntee parisuhteensa väljähtyneen kokki Mirkon (Antti Salminen) kanssa. Jaana kieltää epäilyt Mirkon uuden ihastuksen kohteesta ja oireilee epäterveellä suhtautumisella ruokaan.
Oman mausteensa sekametelisoppaan heittää Sulttaanin entinen hovimestari Sampo (Teemu Mäkinen) ja Tamara Lundin lauluja komeasti tulkitseva ikäleidi (Aksu Piippo).
Esityksen parasta antia ovat kyseisen leidin repertuaarista löytyvät kappaleet Olen mikä olen, Märkää asfalttia, Sinun omasi ja maailman komein tango, Jäljet hiekassa.

Tepsa alias Pola Invanka

Sulttaani on helsinkiläisen Mika Tepsan kirjoittama draamakomedia, jonka teemat pyörivät pitkälti seksuaalisuuden ja tukahdutettujen tunteiden ympärillä.
Aiheita pulpahtelee pintaan, mutta aivan maaliin saakka ne kaikki eivät tahdo löytää. Tepsa ei liene yleisölle niinkään tuttu nimi, mutta miehen takaa löytyvä drag-taiteilija Pola Ivanka sen sijaan lienee tunnetumpi persoona.
Aksu Piippo on Ikäleidin osassa muistojensa kautta elävä sammunut tähti, jolla on suuri sydän. Laulu sujuu mallikelpoisella tavalla.
Teemu Mäkinen on eloisa velikulta, jonka ilmeikkäät kasvot ovat ravintolanäytelmän puoli ruokaa.
Heidi Lakaniemen ohjauksen valopilkkuja on Martta Kallionpään tanssi baarijakkaralla. Eläytyminen on yhtä aikaa riipaiseva ja hauska.
Antti Salmisen esittämän Mirkon kasvoilta on kipuilu seksuaalisuuden kanssa vienyt kaiken elämän.