tulipalo

Läheltä piti -tilanne yöllä: Liedelle jäänyt ruoka oli sytyttää omakotitalossa tulipalon

Pirkanmaan pelastuslaitos sai torstaina ja perjantain välisenä yönä ilmoituksen Karhen Hangasjärventieltä. Omakotitalon asukkaat olivat heränneet hieman ennen kello kolmea palovaroittimen huutoon ja huomanneet, että illalla valmistettu ruoka oli jäänyt liedelle ja liesi päälle. Huomattuaan asian, asukkaat onnistuivat sammuttamaan lieden, mutta poistuivat talosta pelastuslaitoksen saapumiseen asti. Asunnossa ei tarvinnut lopulta tehdä sammutustöitä, mutta pelastushenkilökunta tuuletti tilat.

Hälytysosasto valmiina – ”Kaikkea pitää osata maan ja taivaan väliltä”

Tilaajille

Vaatteiden vaihto, nimenhuuto, autoon omalle paikalle ja reippaasti matkaan. Näin alkavat Ylöjärven vapaapalokunnan hälytysosaston maanantaiset viikkoharjoitukset. Haastattelupäivän teemana on eläinpelastus ja kohdetutustuminen Kaiharin talliin. Ylöjärven VPK:n hälytysosastoon kuuluu kolmisenkymmentä jäsentä. Viikkoharjoituksissa he treenaavat asioita, joita voi tulla pelastustehtävissä vastaan. Lakisääteisiin harjoituksiin kuuluvat esimerkiksi pintapelastus ja savusukellus. Eläinpelastustehtäviä on harvoin, mutta niihinkin pitää varautua. – Kaikkea…

Navetta roihahti liekkeihin Parkkuussa – naapurin pikainen toiminta pelasti rakennuksen tuholta

tulipalo, pelastuslaitos, palokunta, Pirttijoen saha

Tiistai-iltana Parkkuun Sikkiläntiellä syttynyt tulipalo sai todennäköisesti alkunsa savupiipusta lentäneestä kipinästä. Kipinä pääsi peltikaton alle ja sytytti tuleen vanhan pärekaton. Naapuri kuitenkin huomasi navetan palavan ja suoritti alkusammutuksen, mikä hidasti oleellisesti laajempien tuhojen syntymistä. Pelastuslaitoksen ensimmäinen pelastusyksikkö sammutti tulipalon ja loput yksiköt avasivat navetan rakenteita ja varmistivat tulipalon sammumisen. Kohteessa oli kaikkiaan kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.

Mettistössä syttyi viikonloppuna tulipalo saunan lampusta

Tilaajille
Paloauto, pelastuslaitos, Teivon paloasema

Mettistössä Juhanintiellä sijaitsevassa omakotitalossa syttyi perjantai-iltana puoli kahdentoista aikaan tulipalo, jonka paikalla olleet asukkaat huomasivat onneksi nopeasti. (kuva: arkisto) He tekivät alkusammutuksen, mutta pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakenteissa paloi edelleen. Saunan sisäkattoon jouduttiin tekemään pienehkö aukko ja eristeitä purkamaan. Tulipalo sai alkunsa valaisimen kohdalta. Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Rakenteet jäivät vielä asukkaiden valvottaviksi.