Mitalisadetta karaten SM-kisoista

Karaten Suomen mestaruuksista kilpailtiin Lohjalla. Ylöjärveltä menestystä lähti jahtaamaan viisi kilpailijaa.
Valmentaja Tero Rajalalla (2. oik) oli syytä tyytyväisyyteen suojattiensa esitysten jälkeen. Miikka Salonen (vas.), Miska Salonen (2. vas.) ja Nuutti Vuori onnistuivat mainiosti. (Kuvat: Teea Salonen)

Kilpailut aloitettiin katalla eli liikesarjoilla. Ylöjärveläisistä ensimmäisenä tulessa olivat Lauri Heinonen ja Veeti Luoma. He pääsivät osallistumaan alle 14-vuotiaiden sarjaan. vaikka molemmat ovat vielä 11-vuotiaita.
Ensimmäisellä kierroksella Luoma sai vastaansa Lohjan Aapo Kirjavaisen, joka vei otteluvoiton ja eteni myöhemmin myös finaaliin. Sen ansiosta Luoma pääsi sarjan keräilyihin.
Lauri Heinonen pääsi puolestaan suoraan toiselle kierrokselle, jossa hän sai vastaansa Lohjan Jesse Aaltosen. Heinosen vahva suoritus ei riittänyt Aaltosta vastaan, mutta myös Heinonen sai mahdollisuuden keräilyissä.
Keräilyissä Veeti Luoma voitti ensimmäisen ottelunsa ja taistelussa pronssiottelupaikasta Luoma kohtasi Oulun Akseli Takalan. Takala vei voiton lipuin 4–1. Myös Heinonen hävisi oman ottelunsa, kun Porin Sami Järvenpää oli parempi lipuin 4–1.
Ensimmäisenä ottelut eli kumiten aloitti alle 18-vuotiaiden yli 68-kiloisten kovatasoisessa sarjassa Ylöjärven Shotokanin Miikka Salonen. Salosella kävi arpaonni ja hän pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Ensimmäisessä ottelussa Salosta vastaan tuli Hämeenlinnan Maximilliam Ollila.
Omaa jännitystä otteluun toi herrojen aiemmat kohtaamiset, jotka Ollila oli vienyt nimiinsä.
Ottelu oli tasainen, mutta nyt Salosen taktiikka toimi ja ylöjärveläinen vei ottelun pistein 3–2. Finaalissa Salosta vastaan asettui Sportkaraten Johannes Korpela.
Ottelun alussa Salonen teki kaksi yhden pisteen suoritusta. Korpela tasoitti, mutta lopulta vääntö päättyi 4–3 Salosen hyväksi. SM-kulta oli Saloselle toinen perättäinen.
Seuraavana vuorossa oli 18-vuotiaiden alle 68-kiloisten sarja. Mukana Ylöjärveltä oli Nuutti Vuori. Ensimmäisessä ottelussa Vuori kukisti Lohjan Jami Kulmalan 5–2. Finaalissa Vuori kohtasi Hämeenlinnan Tarmon Aaro Ahlgrenin. Pojat ottelivat todella tasaisesti, mutta Alhgren sai otettua yhden tarvittavan pisteen viimeisellä sekunnilla. Vuori sai SM-hopeaa tuloksella 2–1.
Ylöjärven Shotokanin Miska Salonen otti osaa 17-vuotiaana ensimmäistä kertaa alle 21-vuotiaiden sarjaan. Sarjassa ottelun pituus on kolme minuuttia aikaisemman kahden minuutin sijaan. Alle 67-kiloisten sarjaan lisättiin myös alle 75-kiloiset.
Ensimmäisenä Salosta vastaan tuli Sportkaraten Jani Karkulainen, joka voitti Salosen ensimmäisen pisteen turvin. Varsinaiset pisteet näyttivät taululla lukemia 1–1.
Seuraavassa ottelussa Salonen kärsi tappion Nurmijärven Tuomas Suur-Inkeroiselle tuloksella 5–3. Salonen sai lopulta mukaansa pronssimitalin.

Lauri Heinonen (vas.) ja Veeti Luoma tekivät kisoissa parhaansa.

Nuutti Vuori ja Miska Salonen ottelivat myös miesten alle 6-kiloisten sarjassa.
Ensimmäisellä kierroksella Vuori hävisi Lahden Joni Kolarille luvuin 4–0. Miska Salonen pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa ylöjärveläistä vastaan tuli Sportkaraten Jani Karkulainen. Ottelussa ei paljon pisteitä nähty, mutta lopulta Salonen vei ottelun pistein 1–0.
Finaalissa Salonen kohtasi Kuopion Petri Toivanen. Salonen otti 2–0-johdon käsitekniikoilla. Jatkossa vastustajan kokemus näkyi ja Toivanen vei SM-kullan pistein 5–3. Salonen pokkasi siis hopeamitalin.
Viimeisenä ylöjärveläisistä olivat ottelemassa alle 14-vuotiaiden alle 45-kiloisten sarjassa Veeti Luoma ja Lauri Heinonen. Luoma otteli Lahden Nooa Paukkolaa vastaan ja hävisi luvuin 8–0. Heinonen hävisi puolestaan Renshin-Kanin Aarni Hänniselle 1–0.

Kommentointi on suljettu.