YIlves jäi maaleitta GFT:n pyörityksessä

Espoolainen Golden Futsal Team näytti Ylöjärven Ilvekselle kaapin paikan naisten Futsal-Liigassa. GFT kaatoi hyvän alkukauden pelanneen YIlveksen selvästi 6–0.
GFT:n taitavat hyökkääjät olivat liian vaikeita pideltäviä ylöjärveläisille (Kuva: Kari Häkli)

Pistepörssin jokavuotinen kärkinimi Daniela Tjäder lisäsi pistesaldoaan viidellä YIlveksen kustannuksella. YIlves keskittyi ehkä liikaakin ihailemaan vastustajan peliä, minkä vuoksi vieraat unohtivat käyttää tarjoutuneet vastaiskutilanteet hyväkseen.
YIlves lähti tuliterässä Opinmäen liikuntahallissa pelattuun otteluun automatkan jälkeen hieman puutteellisella lämmittelyllä.
GFT otti pallollisen pelin rutiininomaisesti haltuunsa luottaen pelaajamateriaalinsa ylivertaisuuteen. YIlveksellä oli tiedossa kotijoukkueen ohut puolustus, johon olisi ollut mahdollisuus iskeä.
Ottelua oli pelattu jo kuudennelle peliminuutille, kun avausmaali näki päivänvalon. YIlveksen keskialueen pallonmenetys osoittautui kohtalokkaaksi, kun pallo päättyi maalitykki Daniela Tjäderin pelattavaksi.
Tjäderin tarkka tuikkaus etukulmasta muistutti ykköstykin viimeistelyn laadukkuudesta.
Vain pari minuuttia myöhemmin nähtiin kotijoukkueen tuttuakin tutumpi kuvio, joka toimii vuodesta toiseen.
Daniela Tjäder jallitti pallon päätyrajalle, josta lähtenyt syöttö tavoitti Danielan kaksoissiskon Jannican maalin edestä. Jannica Tjäderin ohjaus maaliin päätti nätin kuvion.
YIlves ryhdistäytyi jakson loppua kohden ja sai pallon jopa kotijoukkueen maalikehikkoon pari kertaa. Lisämaaleja ei avausjaksolla kuitenkaan nähty.
Toiselle jaksolle YIlves tuli ryminällä ja sai luotua muutaman hyvän maalipaikan. Hätäily helpoissa syötöissä johti kuitenkin pahoihin vastaiskutilanteisiin ja siirsi pelin painopisteen nopeasti vieraspäätyyn.
Kotijoukkue iski rajapotkun jälkitilanteesta onnekkaasti 3–0-maalin, jonka viimeistelijänä toimi jälleen Daniela Tjäder.
Tämä ottelun 23. minuutilla syntynyt maali käynnisti yksipuolisen maalisuman, jonka aikana kotijoukkue onnistui lopullisesti ratkaisemaan pelin edukseen. Lopuista maaleista Daniela Tjäder teki kaksi ja Jannica Tjäder yhden.
Pelin viimeinen neljännes mentiin maaleitta, vaikka pelin tempo säilyikin reippaana ja molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuus kaunistella lukemia.
YIlveksen härkäviikot jatkuvat kotikentällä ottelulla porilaista Musan Salamaa vastaan. Sarjakakkosena porskuttavaa joukkuetta YIlves ei ole vielä koskaan kyennyt kaatamaan.
Nähtäväksi jää, jatkuuko tappioton kotikenttäkausi edelleen. Ottelu alkaa urheilutalolla lauantaina kello 16.