YIlves taipui kauden avanneessa kärkikamppailussa helsinkiläisille

Naisten Futsal-Liiga käynnistyi lauantaina kierroksen kärkiottelulla, jossa kohtasivat viime kauden pronssi- ja kultajoukkueet.

Pronssijoukkue Ylöjärven Ilves haastoi mestari HIFK:n jo seitsemännen kerran tänä vuonna ja voitot olivat tasan. HIFK oli vauhdikkaassa ottelussa niskan päällä ja veikin pisteet mukanaan pääkaupunkiseudulle tuloksella 4–6 (3–5).

Muissa viikonlopun avauskierroksen otteluissa Ilves FS voitti RaiFun rankkareilla vieraissa ja MadMax otti täydet pisteet FC Halikolta kotonaan. Voittoon ylsivät myös FC Sport, nousija PU-62 ja GFT rankkareilla KaDysta. Nousijajoukkueille siis komeasti täydet pisteet avauskierrokselta ja myrskyvaroitus YIlvekselle tulevalle lauantaille.

Päävalmentaja Vesa Parviainen ja maalivahti Emiilia Syvänen palkittiin ennen ottelun alkua. Vuoden paras futsalvalmentaja ja paras futsalpelaaja Länsi-Suomen alueella oli hieno huomionosoitus futsalyhteisöltä menneen kauden ansioista.

Parviaisen luotsaama joukkue on pysynyt kasassa ilman poisjääntejä ja kaksi nuorta lupaavaa futsalistaakin on rosteriin liittynyt. Viime kevään nousukiidon hyydyttänyt vammasuma alkaa olla voitettu ja syksyn mittaan viimeisetkin toipilaat nähdään taas tositoimissa.

Runsaslukuisesta joukkueesta oli helppo kasata sopiva kokoonpano alkukauden ensimmäiseen otteluun.
Vierasjoukkueen kesä sitävastoin toi heille muutoksia. Kokoonpano oli kokenut kovaa tuuletusta. Puolen tusinaa pelaajista oli poistunut luonnollisista syistä. Laadukkaita pelaajia oli kuitenkin nostettu liigajoukkueen mukaan ja naara oli osunut myös naapuriseurassa maajoukkueen runkopelaaja Sandra Lindiin. Poistumasta huolimatta runkopelaajia löytyi edelleen pari kentällistä kauden avaukseen YIlvestä vastaan.

Alkuminuutit myrkkyä YIlvekselle

Vierasjoukkue aloitti pelin prässäteen voimakkaasti ja korkealta. Paine kotijoukkueen pelin avamista vastaan käänsi peliotteen heti HIFK:n eduksi. YIlves joutui antautumaan ensimmäisen kerran ajassa 1.50. Saana Vestola nosti maalin edestä poikkisyötön maalin kattoon.

Hurja paine jatkui ja toinen maali syntyi ajassa 4.31, kun Iina Ahola onnistui ohjauksessaan maalinedusruuhkasta. Kotijoukkueen jo alkaessa saamaan otetta alkuminuuttien jälkeen iski Tiia Savolainen ajassa 13.52 maalialueen rajalta pallon takatolpan juureen. Kolmen maalin johto oli tyly muistutus helsinkiläisten taitavasta pallonkäsittelystä.

YIlves kiristi tahtia

Takaa-ajon aloitti Mia Pajunen ajassa 14.22 puoli minuuttia vieraiden maalista. Pajusen kaukaa ruuhkan takaa laukoma pallo upposi matalana maalin takanurkkaan maalia vartioineen Lotta Hiihtolan takana.

Jenni Häkli iski YIlvekselle kaksi maalia. (Arkistokuva: Minna Simonen)

Ensi jakson lopun maalisuma sai jatkoa, kun vieraiden Hanna Halonen kapteenin elkein tykitti kympin takaa pallon yläpesään. Maalia vartioinut Emiilia Syvänen tuli yllätetyksi ajassa 15.47.

Jenni Häkli nappasi Hiihtolan uskaliaan syötön keskialueella ja tykitti armotta pallon HIFK:n maaliin ajassa 16.20. Vieraiden mahtivärväys Sandra Lind otti myös paikkansa maalintekijöiden joukossa. Ajassa 19.05 terävä kärkkäri etukulmasta maaliin oli ensimmäinen uudessa joukkueessa.

Häklin hyvä iltapäivä sai jatkoa, kun ajassa 19.48 laukaus takatolpalta nopean rajapotkutilanteen päätteeksi upposi maaliin. Häklin pukukoppimaali kavensi vierasjohdon kahteen maaliin ja jätti toiselle puoliajalle paljon odotuksia.

Toisella jaksolla ei maaleilla mässäilty

Toinen jakso oli jo alusta alkaen tasaista kamppailua ja odotukset kavennusmaalista nousivat katsomossa. Erikoistilanne ajassa 24.00 vesitti kuitenkin tunnelman, kun pallo jälleen kaivettiin YIlveksen maalista kulmapotkutilanteen jälkeen. Asialla oli Lind illan toisellaan, jonka hän ohjasi maalin edestä kovasta poikkisyötöstä takanurkkaan.

Runsasmaalisen ottelun viimeisen maalin sai ajassa 36.02 tililleen YIlveksen uusi nuori hyökkäyspelaaja Tilda Pyykkönen. Pyykkönen niputti keskialueella koko vieraiden tähtikaartin ja laukoi pallon lopulta kympin kohdalta tolpan kautta maaliin. Pyykköseltä todella komea kiitos täydestä peliajasta, eikä varmasti jättänyt salissa ketään kylmäksi.

Ottelu siis päättyi kahden maalin erolla HIFK:n voittoon pelin oltua kärkikamppailun tasoinen tiukka, mutta vauhdikas taisto. Molemmilta joukkueilta voi nähdyn perusteella odottaa vahvaa kautta, joka on kuitenkin pitkä ja tarjonnee vielä monta yllätystä.

Silmiinpistävää ottelussa oli vierasjoukkueen kyky onnistua haastoissaan laajalla rintamalla. HIFK:n pallotaituruus ja tilannenopeus tuottanee kauden aikana harmaita hiuksia monelle joukkueelle. Kotijoukkueen peli ei aivan vielä näyttänyt valmiilta, vaikka alun pesukoneminuuttien jälkeen tasatahtiin tulostaululle päästiinkin.

Päävalmentaja Vesa Parviainen oli ottelun jälkeen hillitty, eikä avaustappio isommin näkynyt ulospäin.

– Ottelun alussa emme olleet hereillä ja prässimmekin laahasi liian alhaalla. Onneksi saimme juonesta kiinni ja pelimme näytti paranevan loppua kohti. Olemme kauteen valmistautumisessa hiukan odottavalla kannalla, emmekä voi vielä koko rosteriamme hyödyntää. Tilanne kuitenkin normalisoituu hiljalleen kauden nyt alettua, Parviainen kommentoi.

Seuraava YIlveksen ottelu pelataan Urheilutalolla jo ensi lauantaina 30.9 kello 15 alkaen. Vastassa on nousijajoukkue PU-62 Mikkelistä. Avauskierrokselta Mikkeliin napattu täysi pistepotti voi karttua Ylöjärvellä. Kotijoukkueen tyhjä pussi kuitenkin huutaa täytettä. Toivottavasti myös katsomossa kannustushuuto kaikuu ja ohjaa pisteet kotijoukkueelle.

ANTTI REPONEN

Katso maalikooste ottelusta!