Hakala ja Kolehmainen ilman olympiapaikkaa

Suomalaiskaksikko ei selvinnyt finaaliin kajakkikaksikoiden 500 metrillä Unkarin Szegedissä, missä jaossa oli olympiapaikka finaalin voittajalle.
Jeremy Hakalan ja Eetu Kolehmaisen vauhti ei riittänyt olympiapaikkaan. (Arkistokuva: Balint Vekassy)

Keskiviikkona melotussa kilpailussa kaksikko Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen oli alkueränsä kuudes ajalla 1.34,33. Aika jäi 4,96 sekuntia suoran finaalipaikan vieneen ranskalaiskaksikon Guillaume Burgerin ja Maxime Beaumontin ajasta.

Välierässään suomalaiskaksikko oli seitsemäs (1.32,54), kun finaaliin eteni molemmista eristä kolme parasta.

Suomalaiset eivät yltäneet toivottuun vauhtiin kummassakaan vedossa.

– Oli täysin puhditonta menoa tänään. Ajatuksena oli alkuerästä lähteä tavoittelemaan finaalipaikkaa. Totta kai hyvin olisi saanut onnistua, että se olisi ollut mahdollista, mutta kapasiteetti huomioiden ei se mikään utopia ollut. Alkuerä oli todella flegmaattista, välierään pystyivät vähän petraamaan. Ei se paljon ilahduta, kun välierän melomisen taso oli 2 –3 sekkaa alle sen mihin kaikella järjellä heillä pitäisi olla kapasiteettia, valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen harmitteli kaksikon menoa Suomen Melonta- ja Soutuliiton tiedotteessa.