Seitsemiseen ja muihin kansallispuistoihin pääsee kesäviikonloppuisin bussilla

Kuljetukset käynnistyvät toukokuun alussa ja jatkuvat syyskuun alkuun saakka.
Seitsemisen maisemiin pääsee kesäviikonloppuina myös bussikyydillä. (Arkistokuva: Sanna Hillberg)

Kolmatta kesää Tampereen rautatieasemalta liikennöivä Outdoor Express -bussi kyydittää kävijöitä Pirkanmaan kansallispuistoihin, Seitsemiseen, Helvetinjärvelle ja Kuhmoisten Isojärven kansallispuistoon.

Bussi liikennöi viikonloppuisin 3.5.–1.9. välisenä aikana, yhteen kansallispuistoon viikossa.

– Saamamme palautteen pohjalta pidensimme Outdoor Expressin toimintakautta ja tänä kesänä retkeilystä ja kansallispuistojen ainutlaatuisesta luonnosta pääsee nauttimaan jo toukokuusta alkaen, kertoo projektipäällikkö Pyry Rinkinen Ekokumppaneilta.

Kauden ensimmäisenä viikonloppuna Outdoor Express suuntaa Helvetinjärven kansallispuistoon ja sen jälkeen vuorossa ovat Seitsemisen ja Isojärven kansallispuistot.

Perillä kansallispuistossa on reilusti aikaa nauttia luonnosta ja puiston palveluista. Halutessaan retkeilijät voivat jäädä puistoon yöksi ja palata seuraavan päivän kyydillä.

Outdoor Express toteutetaan Ekokumppanit Oy:n ja Visit Tampereen yhteistyönä. Tampereen kaupunki rahoittaa osittain palvelun toteutusta yhdessä Ruoveden ja Ylöjärven kuntien kanssa. Liikennöinnin kulut pyritään kattamaan pääosin lipunmyynnillä.

Kansallispuistot palvelevat toukokuusta

Kaikkien kansallispuistojen palvelut käynnistyvät jo toukokuussa.

Helvetinjärven kansallispuiston Ravintola Helvetin Portti järjestää lauantaina 4. toukokuuta kansallispuiston kesäkauden avajaiset. Silloin luvassa on ruoan lisäksi opastettuja retkiä kävellen ja meloen sekä monipuolista ohjelmaa.

Seitsemisen kansallispuiston luontokeskuksen retkeilykauden avajaisia vietetään Seita Elämyspalveluiden toteuttamana lauantaina 11. toukokuuta, jolloin puistossa on tarjolla monipuolisesti retkeilytietoutta ja muuta ohjelmaa.

Outdoor Express liikennöi kyseisten kansallispuistoihin avajaistapahtumaviikonloppuina.

Myös Isojärven kansallispuistossa sijaitseva Heretyn kämppäkahvila avaa ovensa jo toukokuussa ja on avoinna viikonloppuisin kello 11–17.

Outdoor Express aikataulut

Outdoor Expressin bussit lähtevät lauantaisin ja sunnuntaisin Tampereen rautatieaseman edustalta kello 10.15.

Kyytiin voi hypätä myös välipysäkeiltä, joiden aikataulutiedot löytyvät helposti palvelun verkkosivuilta osoitteesta outdoorexpress.fi.

Liput ovat myynnissä Matkahuollon sivuilla.