Asta ja muut ikiliikkujat tanssivat karaoken tahdissa – Katso kuvat perjantain päivätansseista

Urheilutalolla laitettiin perjantaina iltapäivällä jalalla koreasti, kun liikuntapalveluiden Ikiliikkuja-hankkeen kevätkausi päättyi juhlavasti karaoketansseihin. Satakunta tanssijaa pyörähteli liikuntasalissa Iloisten karaokeharrastajien laulujen tahdissa.
Asta Markkola oli pukeutunut tansseihin juhlavaan mekkoon. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ensimmäiset sävelet jo soivat liikuntasalissa, kun Asta Markkola suorastaan liihotteli urheilutalon alakerran käytävää pitkin paikalle. Hän oli saapunut tansseihin bussilla Kurusta ja harmikseen myöhästyi ensimmäisestä valssista. Kauniiseen kullalla koristeltuun punaiseen mekkoon pukeutunut Markkola kertoi olevansa mukana leikkimielellä.

– Kuulin, että nyt on leikkiviikko ja se huipentuu huomenna, hän kommentoi ennen kuin kiirehti tanssilattialle.

Iki-diskon huipennus

Liikunnanohjaaja Jonna Kakkorin mukaan Ikiliikkuja-hankkeen aikana on järjestetty Iki-disko kerran kuukaudessa.

– Tämä on nyt kolmas kerta, kun Iki-disko huipentuu tämmöiseen vähän isompaan diskotapahtumaan. Meillä on ollut elävää musiikkia kevätkauden päätöstapahtumassa ja viime syksynä.

Urheilutalon liikuntasalissa tanssittiin sukkasiltaan. (Kuva: Sanna Hillberg)

Iki-diskojen myötä päivätansseja on tuotu takaisin Ylöjärvelle.

– Diskot on otettu vastaan tosi hyvin. Selkeästi on kysyntää ja ihmiset kovasti kaipaavat takaisin tanssikulttuuria.

Tanssimisen puolestapuhujaksi tunnustautuva Kakkori kertookin, että syksyllä tanssien järjestämistä on tarkoitus jatkaa.

– Tanssi on hirveän monipuolinen liikuntamuoto. Se kehittää tosi kokonaisvaltaisesti ihmisen toimintakykyä: tasapainoa, koordinaatiota, sydän- ja verenkiertoelimistöä ja hengityselimistöä. Se on niin monipuolista, että suosittelen kaikille.

Iloisten karaokeharrastajien Helena Tyyskä tanssitti ikiliikkujia. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärveläiset karaokeharrastajat tanssittajina

Iloisten karaokeharrastajien Helena Tyyskä sanoi laulamisen lomassa, että on hienoa, että kaupunki järjestää tällaisia maksuttomia tilaisuuksia.

– Kaikki, jotka täällä nyt laulavat, niin ovat meidän jäseniämme ja ihan harrastelijalaulajia kaikki. Kokoonnumme yleensä aina maanantaisin Pikku-Petessä, Tyyskä kertoi.

Kun kaupungilta otettiin yhteyttä Iloisiin karaokeharrastajiin yhteistyöpyynnön merkeissä, oli selvää, että karaokeharrastajat ovat mukana, vaikka se päivätyöläisiltä hieman vaatikin järjestelyitä.

Pian ensimmäisten minuuttien jälkeen tanssilattia olikin jo täynnä väkeä ja kaikki pääsivät nauttimaan musiikista omalla tavallaan, joko tanssien, laulaen tai kuunnellen.

Kuvagalleria karaoketansseista: