Nuoret ylöjärveläispainijat Roni Aho ja Jalo Ketonen väänsivät SM-kultaa Turussa

Ylöjärveläiset Roni Aho ja Jalo Ketonen painivat Suomen mestareiksi kreikkalais-roomalaisen painin alle 15-vuotiaiden SM-kisoissa.
Kahdeksasluokkalaiset Roni Aho (vas.) ja Jalo Ketonen ovat tuoreita kreikkalais-roomalaisen painin Suomen mestareita. Alle 15-vuotiaiden SM-kisat käytiin lauantaina 13. huhtikuuta Turussa.

Nokian Pyryä edustava Roni Aho kilpaili 57-kiloisten sarjassa ja selvitti tiensä finaaliin napsimalla lohkossaan voiton toisensa perään. Loppuottelussa vastaan tuli Helsingin Paini-Miesten Viktor Kara. Yleisö oli Ahon puolella ja kannusti ylöjärveläistä kovaan ääneen tiukassa matsissa. Aho taisteli itselleen pistevoiton ja Suomen mestarin tittelin. Aho tuuletti voittoaan hyppäämällä paikoiltaan voltin takaperin, ja katsojat osoittivat suosiotaan.

Nokian Pyryä edustava Roni Aho voitti Suomen mestaruuden 57-kiloisissa. Toiseksi tuli Helsingin Paini-Miesten Viktor Kara ja kolmanneksi Paavo Lasanen Lakeuden Painijoista.

Tampereen Kooveeta edustava Jalo Ketonen paini puolestaan 75-kiloisten sarjassa. Arvonnassa Ketonen sai lohkoonsa sarjan kovimman vastustajan, Hyvinkään Painiklubia edustavan Daniel Nadtochiin. Ketoselle osui ensimmäisellä kierroksella lepovuoro, kun taas Nadtochii ehti lämmitellä selkävoitolla toisesta vastustajasta.

Ketosen ja Nadtochiin kohtaaminen oli finaalin kaltainen kamppailu, jossa yleisö eli mukana ja oli jälleen ylöjärveläisen puolella. Ketonen oli vastustajaansa parempi ja otti pistevoiton. Ketonen voitti myös seuraavat ottelunsa ja vei finaalissa Suomen mestaruuden Helsingin Paini-Miehiä edustavan Nikita Jakovlevin nenän edestä.

Kooveeta edustava Jalo Ketonen on 75-kiloisten Suomen mestari. Toiseksi sijoittui Helsingin Paini-Miesten Nikita Jakovlev ja kolmanneksi Daniel Nadtochii Hyvinkään Painiklubista.