Ylöjärvi sai kahteen liikunnallisen elämäntavan hankkeeseen tuntuvat avustukset

Kaksi Ylöjärven kaupungin liikuntahanketta saa valtionavustusta aluehallintoviraston päätöksellä.

Ikiliikkuja-hankkeelle myönnettiin 11 385 euroa ja Yhdenvertaisesti liikkuen läpi varhaiskasvatuksen -hanke saa 10 000 euroa.

Ikiliikkuja-hankkeen tarkoituksena on lisätä kotona asuvien ja toimintakyvyltään heikentyneiden, yli 65-vuotiaiden ikäihmisten liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta. Avainasemassa tässä hankkeessa on yhteistyö ja liikuntatoiminta on tarkoitus toteuttaa julkisen sektorin, järjestöjen ja ikäihmisten yhteistyönä. Toiminta on tarkoitus vakiinnuttaa pysyväksi osaksi kaupungin liikunta- ja palvelutarjontaa hankkeen päätyttyä ensi kesänä.

Yhdenvertaisesti liikkuen läpi varhaiskasvatuksen -hankkeen aikana puolestaan lisätään varhaiskasvatuksen ammattilaisten osaamista vähän liikkuvien ja motorisesti heikkotasoisten lasten tunnistamiseen. Lisäksi lisätään varhaiskasvatuksen ammattilaisten keinoja liikunta-asioiden puheeksi ottoon vähän liikkuvien perheiden kanssa. Toimivia palvelupolkuja kehitetään yhteistyössä varhaiskasvatuksen, kaupungin liikuntapalveluiden, paikallisten järjestötoimijoiden ja Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa niin, että vähän liikkuvat lapset ja heidän perheensä saavat oikeanlaisen tuen oman liikkumisensa lisäämiseen.

Liikunnallisen elämäntavan hankkeisiin myönnettiin yli 3,5 miljoonaa euroa valtionavustuksia. Avustusten tavoitteena on lisätä liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta kaikenikäisille sekä erityisesti niille, jotka liikkuvat suositeltua vähemmän.

Lue myös:
Ikäihmisten Ikiliikkuja-tapahtuma lauantaina urheilutalolla

Ikiliikkujat: Ikäihmiset riemuitsivat hienosta päivästä ja uusista mahdollisuuksista