Onko sinulla puutarha, jota haluaisit esitellä muille? – Ilmoittautuminen Avoimet Puutarhat -tapahtumaan on alkanut

Kovasti suosiota kerännyt puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat järjestetään sunnuntaina 16. kesäkuuta. Ilmoittautuminen tämänvuotiseen puutarhatapahtumaan avautuu nyt ja jatkuu toukokuun puoliväliin asti.
Avoimet Puutarhat -tapathumassa on nähty vuosien varrella useita toinen toistaan kauniimpia ylöjärveläispuutarhoja. (Arkistokuva)

Avoimet Puutarhat -tapahtuman teemana tänä vuonna on Puutarha herättää aistisi. Teema on yhteiseurooppalainen parissa kymmenessä maassa. Teeman avulla harrastajia halutaan kannustaa tuntemaan ja nauttimaan puutarhoista monipuolisesti kaikilla aisteilla.

Viime vuoden tapahtumassa puutarhavierailuja oli lähes satatuhatta. Erilaisten puutarhaelämysten lisäksi intoa osallistua tapahtumaan on lisännyt muiden harrastajien kohtaamiset ja tapahtumasta saadut ideat omaan puutarhaan. Mukaan odotetaan tänäkin vuonna yli 800 puutarhakohdetta.

Oman pihan voi ilmoittaa tapahtumaan avoimetpuutarhat.fi-sivujen kautta. Teemapäivänä 16. kesäkuuta puutarhat ovat avoinna kello 12–17. Tapahtuman sivusto toimii koko vuoden puutarhamatkailusivustoina, jolloin vieraita omaan puutarhaan voi saada halutessaan vaikka ympäri vuoden.