Osuuspankki kustantaa kesätöitä nuorille myös Ylöjärvellä

Nuorille on tarjolla kesätöitä yhdistyksissä, jotka osallistuvat Osuuspankkien kesäduuni-kampanjaan. Hakuaikaa kesäpesteihin on maaliskuun ajan.
Kampanjaan kuuluvia kesätyöpestejä on tarjolla muun muassa jalkapallokerhon ohjaajana. (Kuvituskuva: Unsplash / Kenny Eliason)

Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Hämeenkyrössä, Pirkkalassa, Karkussa, Lempäälässä, Vesilahdessa ja Akaan Viialassa yhdistyksiin työllistyy ensi kesänä 100 nuorta, joiden palkan lahjoittaa OP Tampere.

Tarjolla on kahden viikon pestejä kesäleiriohjaajista kahvila-apulaisiin ja somereporttereihin, OP Tampere tiedottaa.

Ylöjärvellä on tarjolla töitä avustaviin rakennustehtäviin, piha-alueiden hoitoon, leiri-ohjaajaksi/kesäreportteriksi sekä jalkapallokerhojen ohjaajana.

Hakuaikaa kesäduuneihin on maaliskuun loppuun. Kampanjaan osallistuvat kesätyöpaikat yhteystietoineen ja tehtävänkuvauksineen löytyvät osoitteesta op.fi/tampere/kesaduuni.

Kyselyt ja työhakemukset osoitetaan suoraan yhdistyksille. Ne vastaavat kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta ja käytännön palkanmaksusta.

Palkka 500 euroa

Kesäduuneihin voi hakea kuka tahansa 15–17-vuotias nuori, mutta työllistyä voi vain yhteen tuettuun kesätyöhön. Kahden viikon pestistä maksetaan palkkaa 500 euroa. Osuuspankki maksaa yhdistykselle nuoren palkan, kun yhdistys on palkannut nuoren.

– Nuorten työllistymisen ja taloustaitojen lisäksi kampanjalla tuetaan myös paikallista yhteisöllisyyttä ja pirkanmaalaisten yhdistysten tärkeää toimintaa, toteaa OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Valtakunnallisesti OP:n kampanjan kautta työllistyy tänä vuonna yli 2 500 nuorta ja lahjoituksia tehdään yli 1 200 000 euron arvosta.

– Haluamme olla mukana mahdollistamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Samalla itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa. Kipinä ja kiinnostus omaa taloutta kohtaan luo pohjaa taloudelliselle hyvinvoinnille pitkälle tulevaisuuteen, ja on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla, Vilpponen painottaa.

Yhdistykset ovat voineet hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan lahjoitusta suoraan oman toimialueensa osuuspankilta alkuvuodesta.

Kampanjassa mukana olevat yhdistykset sitoutuvat noudattamaan vastuullisen työpaikan periaatteita.

Lue myös: Onko kesätyöpaikka vielä hakematta? Ylöjärven kaupunki tarjoaa nuorille puistotöitä, siivousta, lasten kanssa puuhailua päiväkodissa…

Työpaikkatori keräsi Valoon kesätyöpaikkoja tarjoavat yritykset ja niitä hakevat nuoret