Siivikkalan Leppästentien pientaloalueen kaavaehdotus on nyt ylöjärveläisten kommentoitavana – Alueelle tavoitellaan 300 uutta asukasta

Siivikkalaan suunnitellaan tällä hetkellä kahta uutta asuinaluetta. Koulun pohjoispuolen pientaloalueen laajennus on vasta alkutekijöissään, mutta Leppästentien pientaloalueen uusittu asemakaavaehdotus on nyt yleisön nähtävillä.
Kuvan vasemmassa alalaidassa näkyy Serlapuiston päiväkoti. Uusi Leppästentien pientaloalue sijoittuisi tästä noin kilometrin päähän metsäalueelle, joka on kuvan ulkopuolella oikealla. (arkistokuva: Jani Saarenpää)

Noin 300 asukkaan uutta Leppästentien asuinaluetta kaavoitetaan Siivikkalaan noin kilometrin päähän Serlapuiston pääiväkodista. Ylöjärven kaupunki omistaa kaavoitettavan 16,5 hehtaarin metsäalueen, jonka naapurissa sijaitsee ennestään pientaloasutusta.

Asuinalueesta suunnitellaan pientalovaltaista aluetta. Asemakaava mahdollistaisi Leppästentielle 33 omakotitalon ja neljän kytketyn asuinrakennuksen, kuten paritalon tai rivitalon, rakentamisen. Lisäksi kaavassa on varattu paikka uudelle päiväkodille.

Lue myös: Siivikkalaan kaavoitetaan toistakin pientaloaluetta Serlapuiston lähelle – Alueelle päiväkoti sekä kaksikerroksisia omakotitaloja ja rivitaloja

Kaupungin ympäristölautakunta hyväksyi Leppästentien toisen asemakaavaehdotuksen viime kokouksessaan. Asemakaava on nähtävillä ja kommentoitavissa 8.4.2024 Ylöjärven kaupungin kotisivuilla ylojarvi.fi/kaavoitus.

Leppästentien kaavaehdotus oli nähtävillä jo viime vuoden keväällä, mutta ehdotuksesta tehtiin toinen versio palautteiden pohjalta tehtyjen muutosten vuoksi.

Lue myös:  Siivikkalalaisilta täystyrmäys pientaloalueen laajentamiselle – Asukkaat taistelevat taas tärkeän metsänsä puolesta: ”Itkuhan siinä tuli”