Ensimmäisen startin jälkeen johtanut Röyhkiö kaasutteli lopulta hienosti toiseksi

Rallisprintin SM-sarjan toisen osakilpailun paremmuuksista miteltiin lauantaina Kiuruvedellä. Ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö piti kilpailun johtopaikkaa ensimmäisen ajokierroksen jälkeen, mutta vielä ei ollut aika kypsä Skoda-kuskin voitolle.

Yli vuoden mittaiselta kilpailutauolta tositoimiin palannut 23-vuotias Röyhkiö on onnistunut kaivamaan varsin nopeasti kilpailukykyisen vauhdin esiin.

Aleksi Röyhkiö saa koko ajan entistä paremman tuntuman ajokkiinsa. (Kuva: Janette Taskinen/AKK)

– Tasaisella pidolla oma suoritus oli suhteellisen hyvällä tasolla ja se riitti kärkeen ekalla vedolla, Röyhkiö kertasi.

Kilpailun toisen ajokierroksen startissa sattunut virhe vei PR-Racingin kuskin voittosaumat.

– Lähtöviivalla stumppasin koneen ja siinä menetin aikaa. Sen jälkeen ajokaan ei sujunut toivotulla tavalla. Kuluneella tiellä urissa ajaminen oli hakusessa tällaisella tehokkaalla sprinttitykillä.

– Toistamiseen oli tyytyminen kakkossijaan, mutta täytyy kuitenkin olla itselleen armollinen. Vastassa on viime vuosina lajia hallinnut Tuukka Hallia, joka veti jälleen tosi kovaa, Röyhkiö sanoi.

Hallian ja Röyhkiön välinen ero oli lopulta 2,99 sekuntia. Kisan kolmas oli Samuli Pokela, joka hävisi kärjelle 3,9 sekuntia.

Rallisprintin SM-sarjassa ajettiin nyt talvikaudella kaksi osakilpailua, joiden jälkeen Aleksi Röyhkiö on pistetaulukossa kolmantena. Sarjassa ajetaan loppukesän ja syksyn mittaan vielä neljä osakilpailua.