Potkukelkkojen kokoontumisajoissa oli riemukas tunnelma – Katso kuvagalleria

Potkukelkkojen kokoontumisajojen parikymmenvuotinen perinne jatkui Pohjois-Kurussa teiden hiekoituksesta ja loskakelistä huolimatta.

Taistelijan talo -palveluyhdistys kutsui potkukelkkailijat ja yleisön koolle tapahtuman aloittajan, riuttaslaisen Kaarlo Karttilan. ilmoittamana ajankohtana. Viime lauantaina koko perheen tapahtumassa JussiMatissa oli noin sata henkeä. Nuorin osallistuja oli puolitoistavuotias ja vanhin 90-vuotias. Nuorisoa oli tällä kertaa aiempaa enemmän.

Yleisöarpajaisten päävoiton, Esla Oyn lahjoittaman pilkkipotkukelkan, sai syksyllä vuoden täyttänyt Arvid Joutsi.

Kelkkailutapahtuman ohjelmaan kuului perinteisesti grillimakkaraa, kuuma mehua ja pullakahvit.

Eri kylistä tulevien ihmisten kohtaaminen kuulumisten vaihtoineen oli illan päätarkoitus. Talvella ei ole alueella toista tilaisuutta, missä eri ikäiset läheltä ja kauempaa saapuvat yhteen vapaamuotoiseen rentoon illanviettoon. Kausiasukkaita oli mukana tänäkin vuonna. kauimmaiset osallistujat olivat Saksasta talvilomalle tulleita.

Arpajaisvoittojen lahjoittajien lista oli pitkä. Tärkeätä on, että arpavoittoja lahjoittavat tahot ja arpojen ostajat haluavat tukea vapaaehtoisvoimin viiden kylän yhteistä kyläyhdistystä.

Kylien väliseen tietovisaan osallistuivat Riuttasen, Kallionkylän, Itä-Aureen, Länsi-Aureen ja Luoteen joukkueet. Tasaväkisessä kisasssa voitoin vei pitkästä aikaa Itä-Aureen joukkue.

(Kuvat: Taistelijan talo -palveluyhdistys)