Neljä ylöjärveläiskilpailijaa kisaa Suomen mestaruudesta Taitaja2024-finaalissa

Neljä ylöjärveläisopiskelijaa kamppailee ammattitaidon Suomen mestaruuksista Kuopiossa järjestettävässä Taitaja2024-finaalissa.

Tampereen seudun ammattiopistosta Tredusta tiensä finaaliin selvitti 25 kilpailijaa, joista neljä on ylöjärveläisiä.

Ylöjärven Metsätien toimipisteestä mukana on metsäkoneenkäyttökilpailussa Jesse Savolainen. Ylöjärven Pallotien eli Koulutuskeskus Valon toimipisteestä mukana ovat yrittäjyyskisassa Viljami Anttila ja Nora Viljamaa sekä koneenasennuksessa ja kunnossapidossa kilpaileva Leevi Mustamo.

Taitaja2024-finaalissa kilpailee noin 500 nuorta ammattiin opiskelevaa. (Kuva: Laura Luomalehto)

Taitaja2024-semifinaalit järjestettiin ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen. Niihin osallistui yli 1 900 ammatillista opiskelijaa. 20.–23. toukokuuta pidettävässä finaalissa on mukana noin 500 opiskelijaa.

Kuopion finaalissa on yhteensä 50 kilpailulajia ja ammattinäytöstä rakentamisen, ravitsemuspalveluiden, auto- ja kuljetustekniikan, teollisuuden, palveluiden sekä informaatio- ja viestintäteknologian aloilta. Lisäksi mukana on TaitajaPLUS-lajit, joissa kilpailevat erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat kilpailevat. Myös yläkoululaisten kädentaitokilpailun Taitaja9:n finaali järjestetään tapahtumassa.

– Tredun opiskelijoista voi olla enemmän kuin ylpeä, sillä kaikki kisaajat ylsivät upeisiin suorituksiin semifinaaleissa. Meillä Tredussa on osaava ja motivoitunut henkilöstö, jonka taidolla meillä on mahdollisuus tarjota opiskelijoille mahdollisuuden kehittää sekä haastaa itsensä ja osaamisensa kilpailutoiminnan saralla. Onnea vielä kaikille ja nyt ylpeydellä kohti kevään Taitaja 2024 finaalia, Tredun kilpailupäällikkö ja Taitaja2024-joukkueenjohtaja Katja Aaltonen iloitsee.