Työttömyys väheni selvästi Ylöjärvellä vuoden alussa – Työttömyys silti yhä korkealla vuoden takaiseen verrattuna

Ylöjärven työttömyysaste oli tammikuussa 7,3 prosenttia. Työttömyysaste tippui 0,7 prosenttiyksikköä joulukuuhuun verrattuna.

Vielä joulukuussa Ylöjärven työttömyysaste oli siis 8,0 prosenttia. Nyt tammikuussa Ylöjärvellä oli 1 204 työtöntä työnhakijaa, kun vielä joulukuussa heitä oli 1 309. Tammikuussa työttömistä oli miehiä 728 ja naisia 476. Pitkäaikaistyöttömiä oli nyt 277, mikä on seitsemän vähemmän kuin joulukuussa.

Työttömyys on kuitenkin yhä korkealla verrattuna vuoden takaiseen aikaan. Viime vuoden tammikuuhun verrattuna työttömyys Ylöjärvellä on kasvanut 37 prosenttia.

Ylöjärvellä oli tammikuussa 247 avointa työpaikkaa. Niiden määrä kasvoi selvästi joulukuusta, jolloin avoimia työpaikkoja oli 123.

Koko kPirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä vähen tammikuussa hiukan edellisestä kuukaudesta, mutta oli huomattavasti korkeampi kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 27 908 henkilöä. Työttömyys laski joulukuusta 465 henkilöllä. Pirkanmaan työttömyysaste oli tammikuussa 10,8 prosenttia. Pirkanmaan työttömyys oli Suomen maakunnista kahdeksanneksi alhaisin.