Suosittu asuinalue laajenee Siivikkalassa – Asukkaat pääsevät tutustumaan metsäalueen suunnitelmiin torstaina

Siivikkalassa järjestetään yleisötilaisuus, jossa kerrotaan koulun pohjoispuolelle sijoittuvan asuinalueen laajentamisesta.
Uusi asuinalue sijoittuu Siivikkalan koulun pohjoispuolen metsäalueelle. (Kuva: Jani Saarenpää)

Ylöjärven kaupunki järjestää yleisötilaisuuden Siivikkalan koulun ruokasalissa torstaina 15.2. kello 17-19 (Siivikkalantie 56).

Tilaisuus alkaa kaupungin tekniikka- ja ympäristöosaston asiantuntijoiden puheenvuoroilla, joissa kerrotaan suunnittelun lähtökohdista ja tavoitteista. Yleisö voi esittää kysymyksiä ja keskustella sekä jättää huomioita suunnittelualueesta omissa teemakohtaisissa pisteissä.

Lue myös:Uusi asuinalue voi tuoda Siivikkalaan jopa 250 uutta asukasta – Kaavoittajan mukaan kiistellystä metsäalueesta säästetään huomattava osa

Kaavalla laajennetaan Siivikkalan koulun pohjoispuolen uudehkoa pientalovaltaista asuinaluetta. Kaava-alue kytkeytyy nykyisiin asuinalueisiin sekä rakentamattomiin metsäalueisiin, ja sen kokonaispinta-ala on noin 28 hehtaaria. Alue se sijaitsee kokonaisuudessaan kaupungin omistamalla metsäisellä maa-alueella.

Kaava-alue sijoittuu Siivikkalan koulun takaiselle metsäalueelle, jonka kaavoitusta vastaan asukkaat ovat aikaisemmin taistelleet.

Ylöjärven kaupunki on linjannut, että käynnissä olevassa kaavoitustyössä vanha metsäalue turvataan ja metsälle laaditaan käyttösuunnitelma, jossa yhteensovitetaan metsän virkistyskäyttö ja luonnonsuojelu. Kaava-aluetta koskeva luontoselvitys valmistuu syksyllä 2024.

Asemakaavaluonnoksen on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2024, ja tavoitteena on, että kaava hyväksyttäisiin valtuustossa kesällä 2025.

Lue myös: Huiman suosion saanut asuinalue laajenee Ylöjärvellä – Kaavoitettavalla alueella sijaitsee vanha metsä, jonka säilyttämisestä asukkaat taistelivat edellisen kerran vuonna 2019

Alueen pohjoisosaan on merkitty ruskealla asuinalue, joka pitää sisällään sekä vuonna 2020 kaavoitetun pientaloalueen että tulevan asemakaava-alueen.  (Kuva muokattu Ylöjärven kaupungin kaavoitusmateriaaleista)