Luka Sammalisto uransa parhaaseen sijoitukseen Formula 4 -sarjan osakilpailussa

Ylöjärveläinen Luka Sammalisto ajoi F4-uransa parhaaseen tulokseen F4UAE-sarjan osakilpailuviikonlopussa Dubaissa. Sammalisto oli lauantaina ajetussa osakilpailussa kahdeksas ja tulokaskuljettajien tuloksissa kolmas.
Luka Sammaliston vauhti kiihtyy Formula 4 -sarjassa. (Kuva: Joan Codina / Fotoformulak)

Lauantaina Dubai Autodromella ajettiin kaksi aika-ajoa, joista ensimmäisessä 16-vuotias Sammalisto kellotti 15. nopeimman ajan. Mahdollisuudet Sammalistolla oli vielä parempaan, mutta autosta katosivat sähköt ja Sammaliston matka tyssäsi radan varteen. Tekninen vika oli oletettua suurempi eikä autoa saatu kisakuntoon ennen toisen aika-ajon alkua. Tästä syystä Sammalisto ei päässyt lainkaan starttaamaan toiseen aika-ajoon, eikä siitä myöskään ylöjärveläiselle aikaa tai tulosta. Tuloslistalla Sammaliston nimi löytyi viimeiseltä riviltä sijalta 33.

R-ace GP -tiimin varikkopilttuussa Sammaliston auton ympärillä häärättiin, jotta auto saataisiin kisavalmiuteen ennen lauantain ensimmäistä osakilpailua, missä Sammaliston lähtöpaikka oli ruudussa 15. Ongelma saatiin korjattua, mutta kymmenen sekuntia liian myöhään. Lähtösuora oli suljettu ja Sammalisto joutui starttaamaan kisaan viimeisenä varikkosuoralta. Kärki oli karannut jo kauas ja takajoukkojenkin kiinni saaminen tuntui mahdottomalta tehtävältä. Pikkuhiljaa Sammalisto saavutti muita ja paranteli sijoituksiaan 12 sijaa ylöspäin ja tuloksissa hän oli 21:s.

Kauden parasta tekemistä ja parhaat tulokset

Lauantain toiseen osakilpailuun Sammalisto lähti ruudusta 20. Heti kisan alkuvaiheessa hän pystyi nostamaan sijoituksiaan ja taistelemaan tietään kohti tiivistä kärkiryhmää. Turva-auton tullessa radalle Sammalisto oli jo kymmenentenä ja pistesijassa kiinni. Turva-auton poistuttua jäljellä oli enää kaksi kierrosta. Sammalisto sai nostettua sijoitustaan vielä kahdella pykälällä ja tähänastisen uran paras sija kahdeksas toi Sammalistolle myös formulauran ensimmäiset pisteet. Tulokaskuskien kategoriassa Sammalisto lauantain kolmas.

Sammalisto oli tyytyväinen moneen asiaan viikonlopun osakilpailuissa. (Kuva: Joan Codina / Fotoformulak)

– Kahden YAS MARINA -viikonlopun jälkeen oli todettava, että paljon on opittavaa, mukautumista ja työtä edessä. Mutta sitä vartenhan täällä ollaan: kehittymässä ja kuromassa umpeen kärjen etumatkaa. Ajaminen sekä työnteko maistuu ja jokaisen startin jälkeen tuntuma autoon on parempi. Askeleita eteenpäin otettu, joten suunta on oikea, Sammalisto kommentoi ja jatkoi.

– Aika-ajosuoritukset ovat menneet molempina edellisinä viikonloppuina heikosti. Paineen alla oon sortunut yliyrittämiseen, ja se on näkynyt just aika-ajoissa. Tänään oli jo ihan erilainen fiilis, rennompia ja luottavaisempi. Ensimmäisen aika-ajon tulos oli parasta tekemistä tähän mennessä. Ja helpottunut olo myös siitä, että pistetili on nyt avattu ja ensimmäinen TOP10-sijoitus saavutettu.

Sammalisto sanoi turhautuneensa, kun hän ei päässyt hyödyntämään hyvää lähtöpaikkaa ensimmäisessä kisassa.

(Kuva: Joan Codina / Fotoformulak)

– Mutta saipahan ajaa ja tehdä ohitusharjoituksia hännän huipulta kohti keskikastia. Turhautuminen ei saa koskaan näkyä suorituksissa. Aina on nollattava tilanne ja lähdettävä tekemään parasta mahdollista suoritusta. Ohitus kerrallaan ylöspäin tuloksissa. Huomenna taas lähdetään tekemään kovaa nousua ja ehjää kisaa. Vireystila on hyvä ja vauhdillisestikin ollaan päästy lähemmäs terävimpää kärkeä.

Sammalisto jakoi myös positiivisia uutisia apurahoista.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö julkisti viime perjantaina kesälajien urheilija-apurahojen saajat. Meitä autourheilijoita listalla on kaksi: Tuukka Taponen ja minä. On oikeesti tosi mahtavaa huomata, että Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö arvostaa myös autourheilijoiden tekemää tavoitteellista työtä urheilijana. Arvostan todella korkealle tämän valinnan. Iso kiitos valinnasta sekä Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikölle että liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistille.

(Kuva: Joan Codina / Fotoformulak)