Nuorille ylöjärveläisurheilijoille Kauppaneuvos Kalle Kaiharin tukisäätiön apurahoja

Kauppaneuvos Kalle Kaiharin tukisäätiö jakoi 29. tammikuuta tukistipendejä menestyneille nuorille urheilijoille.
Ylöjärven Ryhdin maastohiihtäjät Eevi-Inkeri Tossavainen ja Elsa Torvinen olivat stipendien saajien joukossa. He osallistuivat nuorten MM-kisoihin tammikuussa 2023. Tossavaisella oli kotiintuomisina MM-kulta ja -pronssi. (Arkistokuva: Sanna Hillberg)

Säätiö on tukenut nuoria, 16–23 -vuotiaita urheilijoita stipendein jo 1970-luvulta lähtien.

Ylöjärveläisurheilijoista stipendin saivat Kooveeta edustava painija Nella Honkaniemi, Tampereen Pyrinnön suunnistaja Isabella Lillqvist sekä Ylöjärven Ryhdin maastohiihtäjät Elsa Torvinen ja Eevi-Inkeri Tossavainen.

Säätiö ei kerro julkisuuteen tukisummia, mutta säätiön asiamies Tuomo Huhtanen toteaa, että stipendin ohella tunnustus menestyksestä on myös tärkeä nuorille urheilijoille.

Nella Honkaniemi paini toukokuussa 2023 Pohjoismaiden mestariksi. (Kuva: Mika Honkaniemi)
Isabella Lillqvist suunnisti kesäkuussa nuorten EM-joukkueessa. Paras sijoitus, kahdeksas, tuli sprinttimatkalta. (Arkistokuva: Sanna Hillberg)

Korkea taso

Säätiö jakaa vuosittain noin 40–45 stipendiä.

– Saamme hakemuksia 100–120 vuodessa ja niiden taso on noussut jatkuvasti. Pitää olla jo kansainvälistä näyttöä, että stipendin saa, Huhtanen kertoo.

Kalle Kaiharin Tukisäätiö tukee pääsääntöisesti nuoria Tampereella ja sen lähikunnissa asuvia yleisurheilijoita, jalkapalloilijoita ja myös muita nuoria, joiden harjoittamalla urheilulajilla on huomattava kansainvälinen merkitys.

– Tämä on säätiön tärkein tukimuoto. Siellä on useita, jotka ovat saaneet stipendin monta vuotta putkeen. On hieno nähdä, että olemme mukana urheilijan polulla, kun he tavoittelevat kansainvälistä kärkeä, Huhtanen sanoo.

Hän iloitsee stipendin saajien laajasta lajikirjosta ja siitä, että nuoret huiput pääsevät stipendienjakotilaisuudessa näkemään myös muiden kuin oman lajinsa edustajia.

– Toivomme, että se antaa urheilijoille perspektiiviä, että on muitakin lajeja, joissa on tosi kovaa tekemistä kuin vain se oma laji.

Kalle Kaihari

Vuonna 1989 menehtynyt Kalle Kaihari oli tamperelainen liikemies ja urheiluvaikuttaja, joka oli nuorena monipuolinen urheilija. Ennen toista maailmansotaa Kaihari oli aivan Suomen huippuja muun muassa seiväshypyssä, pikaluistelussa ja syöksylaskussa. Kalle Kaihari tuli tunnetuksi tekstiilikauppiaana, joka perusti vuonna 1960 Suomen ensimmäisen automarketin.