Ryhdin Teemu Hällforsille ja Vesa Korhoselle klassisen penkkipunnerruksen SM-kultaa

Ylöjärven Ryhdin Teemu Hällfors ja Vesa Korhonen voittivat klassisen penkkipunnerruksen kultamitalit Pornaisissa 19.–21. tammikuuta järjestetyissä SM-kisoissa. Hällfors kisasi avoimen luokan alle 83 kilon sarjassa ja Korhonen viisikymppisten 120+ painoluokassa.
Avoimen luokan alle 83-kiloisten mitalikolmikko Topias Huhtamäki (vas.), Teemu Hällfors ja Timo Ihanus. (Kuva: Päivi Ristolainen)

Hällfors kävi tiukan kultamitalikamppailun Ylöjärveltä lähtöisin olevan Topias Huhtamäen kanssa. Hällfors nosti ensimmäisellä nostollaan 172,5 kiloa ja Huhtamäki 170 kiloa. Samalla 2,5 kilon erolla miehet nostivat myös seuraavat nostot.

Toiseen nostoon korotettiin Huhtamäelle 175 kiloa ja Hällforsille 177,5 kiloa. Molempien onnistuttua toisessa nostossa, korotti Huhtamäki kolmanteen nostoon 182,5 kiloa.

Koska Hällforsin oma paino oli suurempi kuin kilpakumppanilla, hän joutui korottamaan kolmanteen nostoon 185 kiloa. Huhtamäki onnistui kolmannella nostollaan, ja Hällfors tarvitsi kultamitaliin onnistuneen noston 185 kilosta.

Tiukka keskittyminen, tutut rituaalit penkillä ja varma, mutta melko tiukalta näyttävä nosto veivät Hällforsin kisan ykköseksi. Huhtamäki sijoittui kisassa hopealle ja pronssimitalin otti Idän Voimailijoiden Timo Ihanus.

Korhoselle kultaa viisikymppisissä

Kuten paidan teksti kertoo, Vesa Korhonen on vahva. Tästä todisteena klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailuissa nostettu kultamitalin arvoinen 190 kiloa. (Kuva: Päivi Ristolainen)

Vesa Korhonen kilpailee ensimmäistä vuottaan viisikymppisten sarjassa. Korhonen aloitti varmalla 180 kilon nostolla. Toiseen nostoon hän korotti 185 kiloa ja kolmanteen 190 kiloa. Kisan voitto meni Korhoselle 190 kilon onnistuneella nostolla. Hopeamitalin otti Oulun Power Teamin Ari Flinkman 185 kilon nostolla.

Ylöjärveläinen Huittisten Voimailijoita edustava Tero Tuohenmaa sijoittui nelikymppisten miesten alle 120 kilon sarjassa pronssille 197,5 kilon tuloksella.

Ylöjärven Ryhdin nostajista Ari Myllyniemi otti alle 105 kilon sarjan hopeaa tuloksella 127,5 kiloa kuusikymppisissä miehissä.

Samoin Ryhtiä edustava Heikki Niemelä sijoittui hopealle 100 kilon tuloksella alle 74 kilon sarjassa seitsemänkymppisten ikäluokassa.

Antti Vähäkoski kisasi sub-junioreiden alle 105 kilon sarjassa, ja sijoittui siinä pronssille 117,5 kilon tuloksella.