Erityiskorteilla uimaan ja salille vuoden alusta – Alle 5-vuotiaat ilmaiseksi uimaan

Ylöjärven uimahallilla ja kuntosaleilla otetaan vuoden alusta käyttöön erityiskortit vammaisille ja pitkäaikaissairaille. He pääsevät liikuntaharrastuksiin alennetuin hinnoin.
Erityisryhmiin kuuluvat pääsevät uimahalliin ja kuntosaleille alennetuin hinnoin vuoden alusta alkaen. (Arkistokuva)

Hyvinvointilautakunta päätti edellisessä kokouksessaan 30. marraskuuta ottaa käyttöön erityisuimakortin ja erityiskuntosalikortin vuoden 2024 alusta alkaen, Ylöjärven kaupunki tiedottaa.

Lisäksi kaikki alle viisivuotiaat pääsevät jatkossa uimahalliin ilman maksua. Päätöstä perusteltiin lasten uimataidon kehittämisellä.

Erityiskortit ovat henkilökohtaisia kymmenen kerran sarjakortteja. Erityisuimakortin hinta on 36 euroa ja se oikeuttaa käyntiin uimahallissa sekä uimahallin kuntosalilla.

Erityiskuntosalikortin hinta on 18 euroa ja se oikeuttaa käynteihin keskustan urheilutalon voimailusaliin, Kurun urheilutalon kuntosaliin tai Viljakkalan kuntosaleille.

Kortteja voi ostaa Ylöjärven uimahallin lipunmyynnistä sekä Kurun ja Viljakkalan palvelupisteiltä ja ne tulevat myyntiin 2. tammikuuta 2024. Oikeus etuuteen tulee esittää jokaisella ostokerralla kassalla.

Kymmenen kerran kuntosalikortti kaupungin kuntosaleilla maksaa aikuisilta 22 euroa ja uimakortti, joka sisältää käynnin urheilutalon yläkerran kuntosalilla, 55 euroa (jos käynnit ovat kello 6–15 välillä maksu aikuisilta on 36 euroa).

Lue myös: Valtuuston talousarviokokouksessa tehtiin useita muutosesityksiä – Erityiskortit saivat hyväksynnän

Kenelle?

Erityisuimakortti ja erityiskuntosalikortti voidaan myöntää kuntalaisille, joilla on voimassa oleva EU-vammaiskortti, liikuntaesteisten pysäköintilupa, näkövammais- tai kuulovammaiskortti.

Näiden lisäksi erityisuimakortti voidaan myöntää pitkäaikaissaurauksia poteville kuntalaisille (todisteena Kelakortin korvausnumero).

Pitkäaikaissairauksia, joiden perusteella erityiskortti voidaan myöntää, ovat keuhkosairaudet (tunnus 203), diabetes (tunnus 103), epilepsia (diagnoosi G40, tunnus 111), lihastauti (tunnus 108), krooninen verenpainetauti (tunnus 205), MS-tauti (diagnoosi G35, tunnus 109 tai 303), Parkinsonin tauti (tunnus 110), vaikeat psykiatriset sairaudet (tunnus 112 tai 188), reuma (tunnus 202), sepelvaltimotauti (tunnus 206), sydämen vajaatoiminta (tunnus 201), elinsiirron tai kudossiirron jälkitila (tunnus 127) sekä reuma, jonka hoidossa käytetään biologista lääkitystä (tunnus 313).