Vuoden luetuimmat 2023: Ylöjärvellä tehdään urheiluhistoriaa: Oiva Keskiselle NHL-varaus

Julkaisemme uudelleen vuoden 2023 luetuimpia juttuja. Tämä juttu on julkaistu 29.6.2023 

Ylöjärveläinen jääkiekkolahjakkuus Oiva Keskinen varattiin torstaina jääkiekkoliiga NHL:n varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella. Keskinen on toinen ylöjärveläinen jääkiekkoilija, joka on varattu maailman parhaaseen kiekkosarjaan. Varaustilaisuus järjestettiin Yhdysvaltojen Nashvillessä.

Keskisen nimen huusi Columbus Blue Jackets varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella. Keskisen varausnumero oli 194. Columbuksen toimitusjohtaja on suomalainen Jarmo Kekäläinen. Joukkueessa pelaa ennestään Tapparan kasvatti, NHL-tähti Patrik Laine.

Viime helmikuussa 19 vuotta täyttänyt Keskinen aloitti jääkiekkoilun Ylöjärven Ilveksessä. Sen jälkeen hän pelasi HC Nokian riveissä ennen siirtymistään Tampereen Tapparan organisaatioon. Keskinen on edustanut Tapparaa alle 16-vuotiaiden SM-sarjasta lähtien. Keväällä Keskinen voitti Tapparan kanssa nuorten SM-sarjan ja hänet valittiin sarjan toiseen tähdistöviisikkoon.

Oiva Keskisen isä Ville Keskinen toimii Ylöjärven Uplakersin valmennuspäällikkönä. Oiva Keskisen setä on leijonalegenda Esa Keskinen, joka varattiin NHL:ään vuoden 1985 varaustilaisuuden viidennellä kierroksella. Varaajana oli Calgary Flames ja varausnumero oli 101.

Lue tästä Oiva Keskisen haastattelu maaliskuulta.