Leena Risku moittii politiikan tekemistä lasten kustannuksella – tehden samalla itse politiikkaa lasten kustannuksella. Kotihoidon kuntalisä on mitä suuremmassa määrin poliittinen kysymys, kuten muutkin valtuustossa päätetyt asiat. Sen kieltäminen osoittaa kirjoittajalta selkeää tarkoitushakuisuutta.
Tiivistäen: se mihin ja kenelle rahaa ohjataan ja samanaikaisesti se mistä rahaa otetaan pois tai mihin rahaa jätetään ohjaamatta, on aina poliittista. Operatiivisia päätöksiä ei valtuuston kuulukaan tehdä, mutta strategiset linjaukset ja budjettiin liittyvät kysymykset ovat politiikan keskeistä sisältöä.
Kannatus Riskun ajamalle asialle on nyt mitattu jopa kahteen otteeseen valtuustossa, kahdessa perättäisessä kokouksessa. Argumentit on esitelty.
Aiemmassa kirjoituksessani (Ylöjärven Uutiset 16.10.2023) avasin erilaisia näkökulmia vaikutuksiin sekä sitä, miten päättäjien on vastuullista arvioida päätöksentekoon nousevia aiheita laajasti, arvioiden vaikutuksia monesta näkökulmasta. Kaikkeen tähän vaikuttaa luonnollisesti myös ideologiset painotuserot.
Eri valtuutetut korostavat erilaisia vaikutuksia omassa puntaroinnissaan, mutta useimmat valtuutetut ovat omien havaintojeni mukaan hyvinkin sitoutuneita kaupunkimme kehittämiseen ja ylöjärveläisten hyvinvoinnin edistämiseen puoluerajat ylittäen – eri näkökulmia painottaen. Näkökulmien kirjokin kuuluu terveeseen demokratiaan.
Jenni Kiiskinen
kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen (vihr.)