Esimerkit voivat olla yritysmaailmassa arvokkaita, joten onnistumisia ja oppeja kannattaa jakaa

Ville MäkinenJoskus tuntee itsensä kovin inspiroiduksi. Toki kun päivittäinen informaatiotulva on hurja, ei ihan jokaisesta uutisesta, tarinasta, esimerkistä tai menestyksestä jaksa innostua. Viime torstaina kaupungintalolla oli kuitenkin niin hieno tilaisuus, että ajatukset ja ilme kirkastuivat hetkessä.

Valtuustosalissa kuultiin neljän ylöjärveläisyrityksen menestystarinoita ja esimerkkejä siitä, mitä kaikkea matkan varrella voi sattua. Nämä yritykset eivät ole ainoastaan osa paikallista elinkeinotoimintaan vaan ne tarjoavat myös arvokkaita opetuksia ja inspiraatiota kaikille alueen yrittäjille. Ja mikä parasta, vastaavia yrityksiä on Ylöjärvellä vielä paljon lisää.

Menestyvät yritykset luovat positiivista ilmapiiriä, houkuttevat investointeja ja tuovat positiivisuuden kierrettä, joka hyödyttää ihan kaikkia ylöjärveläisiä. Innostava esimerkki antaa muillekin yrityksille ja organisaatioille uskoa omiin mahdollisuuksiin ja rohkaisee monia tavoittelemaan entistä isompia asioita.

Menestyvien yritysten liikentoimintamallien ymmärtäminen ja osaltaan jopa soveltaminen omassa liiketoiminnassa voi olla avain jonkin uuden asian saavuttamiseen. Olisikin hienoa, jos menestyvät yrittäjät ja yritykset jakaisivat oppejaan avoimesti entistä laajemmalle yleisölle ja entistä useammin. Yhteiset tapaamiset, seminaarit ja verkostoitumistilaisuudet voivat tarjota foorumin uusille ideoille ja avauksille. Jakaa kannattaa myös epäonnistumiset, sillä niistä sitä oppia vasta saadaankin.

Jonkun toisen menestys ei ole keneltäkään toiselta pois. Siksi oli hienoa nähdä, miten avoimesti yritysten perustajat ja johtohenkilöt viime torstaina tarinoitaan isolle yleisölle kertoivat. Tälle tarvitaan jatkoa.