Asuntilalaissisaruksille mitalisadetta Viron judokisoista – Katso videoilta hienot heitot

Asuntilalaiset Ella ja Linus Luoto menestyivät hienosti Viron Tartossa järjestetyssä Baltian maiden suurimmassa judoturnauksessa.
Linus Luodolle kisat olivat isoimmat, joissa hän on toistaiseksi otellut. (Kuva: Antti Luoto)

Kaimu Keerak -muistokisassa oli mukana 750 judokaa pääosin Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Suomi oli mukana noin 100 hengen joukkueella.

Kauraslammen koulun Moision toimipisteen viidettä luokkaa käyvä Linus Luoto otteli alle 12-vuotiaiden poikien sarjassa, jossa oli peräti yli 20 kilpailijaa. Linus otteli vakuuttavasti ja voitti yhteensä viisi ottelua kansainvälisiä ikätovereitaan vastaan edeten finaaliin asti. Neljä ylöjärveläislupauksen voitoista tuli kaarevilla Ipponin arvoisilla heitoilla ja yksi tiukan tuomaripäätöksen jälkeen.

Finaalissa Linus koki loppuhetkillä Wazarin arvoisen tappion. Hopea oli kuitenkin komea saavuts Linuksen uran toistaiseksi selvästi isoimmissa judokilpailuissa.

Ella Luoto kuuluu Suomen lupaavimpiin nuoriin judokoihin. (Kuva: Antti Luoto)

Kauraslammen koulun kahdeksasluokkalainen Ella Luoto jatkoi Virossa kovaa ja vakuuttavaa kilpailutahtiaan otellen kauden viidensissä ulkomaisissa kilpailuissaan. Ella otti useita näyttäviä voittoja sekä kamppaili tiukkoja otteluissa niin, että tuloksena oli pronssimitali alle 18-vuotiaiden tyttöjen alle 52-kiloisten sarjassa. Ella saavutti pronssia myös alle 16-vuotiaiden tyttöjen sarjan samassa painoluokassa.

Kahden viikon kuluttua Ella paketoi kisakautensa Orimattilassa järjestettävässä kansainvälisessä Baltic Sea Championships -judoturnauksessa. Ella ja Linus luoto edustavat seuratasolla Tampereen Judoa.

Katso videoilta, miten Linus Luodon tyylinäytteet komeista heitoista.