Työttömyys kasvussa Pirkanmaalla – Ylöjärven työttömyysaste Pirkanmaan matalin

Muihin maakuntiin verrattuna työttömyys on kasvanut eniten Pirkanmaalla.

Ely-keskuksen mukaan Pirkanmaan työttömyysaste oli syyskuussa 9,1 prosenttia. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,4 prosenttia.

Työttömiä työnhakijoita oli syyskuussa Pirkanmaalla 23 014 henkilöä. Tämä on noin 350 henkilöä enemmän kuin elokuussa. Viime vuoden syyskuuhun verrattuna työttömiä työnhakijoita on 3 202 enemmän. Tampereella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,8 prosenttia. Luku on Pirkanmaan korkein.

Ylöjärvellä työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa 957 kappaletta, mikä on 5,9 prosenttia työvoimasta.  Työttömien määrä on noussut elokuusta 21 henkilöllä ja vuoden takaiseen verrattuna 118 henkilöllä. Lomautettuja Ylöjärvellä oli syyskuussa 124.

Avoimia työpaikkoja oli Ylöjärvellä syyskuussa 173 kappaletta.

Lomautusten määrä kasvussa

Pirkanmaalla oli lomautettuna syyskuussa 1 624 henkilöä. Kasvua oli elokuuhun nähden 200 henkilöä ja vuositasolla 932 henkilöä.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli syyskuussa 249 769 henkilöä, joista lomautettujen osuus 17 682 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 7,3 prosenttia.

Pirkanmaan Ely-keskus arvioi työttömien lukumäärän kasvavan kuluvan vuoden aikana verrattuna edelliseen vuoteen. Se odottaa muutokselta maltillista kehitystä. Tilanteeseen vaikuttaa yritysten tarve palkata uutta työvoimaa eläköitymisen sekä uusien tehtäväkokonaisuuksien takia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli Pirkanmaalla syyskuussa 6 935 kappaletta. Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla palvelu- ja myyntityössä, rakennus-, korjaus- ja valmistustyössä, ryhmässä muut työntekijät, erityisasiantuntijatyössä ja asiantuntijatyössä.