Tarvitaan vielä lisää joustoa: Ratkaisu uuden kaupunginhallituksen saamiseksi on saatava pian

Ville MäkinenKaupunginvaltuuston selvä enemmistö päätti maanantaina, ettei uutta kaupunginhallitusta voida vielä valita. Asiasta oli selvästi päätetty ryhmien kanssa etukäteen. Taustalla on perussuomalaisten uusi avaus, joka sisältää ehtoja uuden kaupunginhallituksen puheenjohtajistoon.

Ilmeisesti perussuomalaisten uusi ”kädenojennus” tuli muille ryhmille liian myöhään, joten sen käsittelyyn ei ehditty valmistautua.
Tilanne on äärimmäisen herkkä, eikä vieläkään ole takuuta siitä, että Ylöjärvelle saataisiin lähiaikoina uusi kaupunginhallitus. Yhtä ainutta takapakkia ei ainakaan voi enää tulla vaan päinvastoin, nyt tarvitaan lisää joustoa. Tämä merkillinen näytelmä on jatkunut jo aivan liian pitkään.

Asia alkaa olla Ylöjärven kehityksen ja elinvoimaisuuden kannalta merkittävä. Ylöjärven sijoitus tuoreessa aluetutkimuksessa on tipahtanut. Suunta olisi saatava kääntymään, joten siksikin kaupunki tarvitsee pikaisesti päättäväisen ja yhteen hiileen puhaltavan kaupunginhallituksen.

Konsulttiyhtiö WSP:n laajan tutkimuksen mukaan lähivuosina menestystä tavoittelevissa kunnissa tarvitaan teknologista kyvykkyyttä, ratkaisuihin kykenevää politiikkaa, riittävää yksituumaisuutta ja alueiden vahvoja tulevaisuusvisioita ja toimeenpanokykyä.

Tuktimuksen mukaan alueen maine muodostuu omakohtaisesti koetusta, muiden ihmisten kertomasta, kunnan omista toimista ja viestinnästä, julkaistuista aluetta koskevista tutkimustuloksista sekä median alueesta välittämästä tiedosta ja sen sävystä.

Viime kuukausina Ylöjärveltä välitetyt uutiset eivät ole olleet sävyltään kovin ruusuisia.