Ylöjärveläisosaamistakin esitellyt Alihankintamessut veti lähes 17 000 kävijää

Juhlavuottaan viettäneessä alihankintatapahtumassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa vieraili kolmen päivän aikana 16 925 kävijää. Kansainvälisessä tapahtumassa oli yli tuhat näytteilleasettajaa 17 maasta.

Alihankintamessut sai kävijöiltään ja näytteilleasettajiltaan kiitosta tunnelmastaan sekä merkityksellisistä kohtaamisista.

– Valtava kiitos kaikille kävijöille, näytteilleasettajille ja kumppaneille. Tampereen kuulu Alihankinta-henki puhalsi jälleen halki hallien ja kohtaamisten merkitys nousi niiden upeaan arvoon. On ilo lähteä rakentamaan ensi vuoden tapahtumaa yhdessä teollisuuden ykköstekijöiden kanssa, projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut –konsernista sanoo.

Alihankinnan teema oli tänä vuonna Globally Local. Tapahtumassa puhuttivat muun muassa kestävä talous, maailmanpolitiikka, kilpailuedut, teknologia sekä vastuullisuus. Teemaan syvennyttiin laajasti myös tapahtuman HEAT Stagella, huippuasiantuntijoiden johdolla.

Kuusinkertainen määrä uusia asiakkuuksia

– Messupäivät olivat erittäin ansiokkaita. Kävijöitä oli runsaasti, saimme paljon kontakteja ja ihmiset olivat tositarkoituksella liikkeellä. Messuvierailla oli aitoa kiinnostusta hienomekaniikkaa kohtaan, joka on ollut todella myönteistä. Kaikkineen Alihankinta on jälleen ollut hieno tapahtuma täynnä laadukkaita kohtaamisia, toimitusjohtaja Sami Mansner Mansner Oy Hienomekaniikasta kertoo.

– Olemme olleet Alihankinnassa 35 vuotta ja uusia asiakkuuksia on tänä vuonna ollut jopa kuusinkertainen määrä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Erityisesti vastuullisuusstrategiamme kiinnosti sekä nykyisiä että tulevia kumppaneitamme. Keskustelut olivat hyvin laadukkaita ja organisaatioista oli henkilöstöä myös ostajia laajemmin liikkeellä, ja se oli todella positiivista. Hienoa oli myös, että pitkän linjan toimijat on huomioitu juhlavuoden tapahtumassa, markkinointijohtaja Mikael Paulin Reka Kumi Oy:stä iloitsee.

Alihankintamessut järjestetään ensi vuonna 1.–3. lokakuuta. Messujen teemana on Tekoälyllä Tuottavuutta. Tapahtumassa syvennytään tekoälyn mahdollisuuksiin ja käytännön ratkaisuihin parantaa alihankintateollisuuden tuottavuutta.

Ylöjärveltä tämän vuoden tapahtumassa oli mukana kaupungin elinkeinoyhtiö Ylöjärven Yrityspalvelu Oy. Yrityspalvelun isännöimällä osastolla esillä olivat ylöjärveläisistä yrityksistä metallialan alihankintayritys Suomen Säiliönpääty Oy, hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja ST-Koneistus Oy, teknisiä harjoja valmistava Sajakorpi Oy, alihankintakonepaja Rautalaaki Oy, koneistettuja osia valmistava Milltamo Oy, metallien työstöyritys Erkeme Oy, robotiikka- ja automaatioratkaisuja tekevä Robotech Oy, teollisuuden laitetoimittaja Maper Oy sekä hybrauliikkalaitteiden toimittaja FlexIT Finland Oy.

Lisäksi Ylöjärveltä messuilla mukana olivat koneenrakennusyritys Tampereen Konepajat Oy, trukkeja myyvä Suomen Konetalo Oy, palloventtiili- ja toimilaiteratkaisuja tekevä Jouka Oy sekä metallien ja muovien teollista 3D-tulostusta tekevä 3DStep Oy.