Toni Kolehmainen seutuhallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi

Ylöjärven kaupunginvaltuutettu Toni Kolehmainen on valittu Tampereen kaupunkiseudun seutuhallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Seutuhallitus järjestäytyi keskiviikkona Tampereella. Uuden kokoonpanon saaneen seutuhallituksen puheenjohtajana toimii Tampereen pormestari Kalervo Kummola (kok.) ja varapuheenjohtajana Raimo Kouhia (sd.) Kangasalta. Perussuomalaisten Toni Kolehmainen on siis 2. varapuheenjohtaja.

Toni Kolehmainen on myös perussuomalaisten Ylöjärven yhdistyksen puheenjohtaja. (Kuva: Perussuomalaiset)

Kaikkiaan seutuhallitukseen valittiin 13 jäsentä. Kolehmaisen varajäsenenä toimii Vasemmistoliiton Ylöjärven kaupunginvaltuutettu Aki Leppänen.

Tampereen kaupunkiseutuun kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Seutuhallituksessa toimii yksi jäsen jokaisesta kehyskunnasta ja kuusi jäsentä keskuskaupunki Tampereelta.

Seutuhallituksen tehtävänä on johtaa seutuyhteistyön toteutusta seutustrategian pohjalta Tampereen kaupunkiseudulla. Lisäksi se käynnistää seudullisia yhteistyöhankkeita, tekee jäsenkunnille esityksiä seudullisista ratkaisuista ja seuraa toimeenpanoa. Seutuhallitus vastaa myös kuntayhtymän talouden ja hallinnon järjestämisestä.

Seutuhallitus ohjaa muun muassa seutustrategian, rakennesuunnitelman ja MAL-sopimuksen valmistelua ja tekee niistä päätösehdotuksen jäsenkuntien hallituksille. Tällä kaudella seutuhallituksen tehtäviin sisältyy myös sivistyspalvelujen yhteistyön ja seudullisen tulevaisuuden ennakointi- ja kestävyystyön johtaminen.