Ylöjärveläismeloja Jeremy Hakala MM-vesillä Duisburgissa

Jeremy Hakala osallistuu ratamelonnan MM-kilpailuiden kajakkikaksikoiden 500 metrille yhdessä Eetu Kolehmaisen kanssa. Jaossa ovat myös ensimmäiset maapaikat ensi kesän olympialaisiin.
Jeremy Hakala (takana) ja Eetu Kolehmainen aloittavat urakkansa ratamelonnan MM-kilpailuissa Saksan Duisburgissa torstaina. (Kuva: Balint Vekassy)

Ylöjärveläinen Jeremy Hakala on yksi kuudesta suomalaisurheilijasta, jotka kilpailevat ratamelonnan MM-kilpailuissa Duisburgissa, Saksassa, 23.-27. elokuuta. Hakala osallistuu kajakkikaksikoiden 500 metrille yhdessä Eetu Kolehmaisen kanssa. Lajin alkuerät melotaan torstaina aamulla, välierät lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Kilpailuissa jaetaan myös lajin ensimmäiset maapaikat Pariisin olympialaisiin.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen kertoo Suomen melonta- ja soutuliiton tiedotteessa, että ennakkokaavailuissa Hakalalla ja Kolehmaisella on suomalaisista paras sauma A-finaalipaikkaan.

– Siinä on tiukka ja laaja taso, Pitkänen toteaa.

Vahvuutena keskivaiheen melonta

Jeremy Hakalan mukaan lopuillaan oleva kesä on ollut ”varmasti yksi parhaista harjoituksellisesti”:

– Olen pystynyt keskittymään hyvin harjoitteluun, viemään aerobiaa eteenpäin ja kroppa on ottanut koko kesän tosi hyvin (harjoittelua) vastaan.

Myös Hakalan ja Kolehmaisen kaksikolla on hyvä tilanne MM-kisojen alla:

– Kun saamme parhaimmillaan kaksikko imemään ja melottua oikeasti yhdessä kaksikkoa eteenpäin, olemme tosi vahvoilla siinä keskivaiheilla. Kova keskivaiheen melonta on meidän ehdoton vahvuus. Mitään tulostavoitetta tai -odotusta on vaikea sanoa, koska taso on niin jäätävä. Jos pystymme hyvin onnistumaan, realistisesti voimme puhua sijoituksesta 15:n joukkoon, Hakala ennakoi.

Suomalaismelojat MM-vesillä ovat: Netta Malinen (K1 500m), Eetu Kolehmainen (K1 1000m), Jeremy Hakala ja Kolehmainen (K2 500m), Oona Vasko (K1 1000m), Joona Mäntynen (K1 200m) ja Jaakko Hippeläinen (K1 5000m). Joukkueeseen valituista urheilijoista Sara Mihalik joutuu sairastumisen vuoksi jättämään MM-kilpailut väliin.