Yö-Nysse lakkaa palvelemasta haavistolaisia – päätös ihmetyttää

Kirjoittaja on Ylöjärven
Uutisten toimittaja.

Nysse aloittaa talvikautensa tulevana maanantaina, mikä tietää muutoksia Ylöjärven bussiliikenteeseen. Jatkossa linjan 80 busseilla ei pääse matkustamaan enää Nokia Areenan lähettyville Sorin aukiolle, sillä linjan lähtö- ja päätepysäkki siirtyy nyt Keskustorille.

Linjaus pysäkin siirrosta tehtiin jo keväällä, sillä ruuhka-aikoina linja 80 oli myöhässä useita minuutteja matelevan keskustaliikenteen vuoksi. Pahimmillaan parin kilometrin matka Sorin aukiolta Keskustorille kesti yhdeksän minuuttia, mikä taas sotki niin bussien vaihtoaikatauluja kuin haittasi tietysti myös kuljettajia ja matkustajia.

Toinen hieman ikävämpi muutos koskee niitä haavistolaisia, jotka ovat suosineet yöbussin 80Y käyttöä. Elokuun 7. päivästä alkaen kyseinen linja ei liikennöi enää öisin Haaviston lenkin kautta, vaan Tampereelta tullessaan bussi jatkaa suoraan Soppeenmäestä Kuruntietä Kaurasmäkeen.

Haaviston ”takaosassa” asuville tämä tietää siis kävelymatkan reilua pitenemistä bussipysäkiltä kotiin. Esimerkiksi Haaviston Kortteentiellä asuvalla lähin bussipysäkki on ollut tähän asti kivenheiton päässä Koivumäentiellä, kun nyt lähin pysäkki on Leija-kirjastolla tai S-marketilla, eli noin kahden kilometrin ja puolentunnin kävelymatkan päässä.

Nysse kertoi aikaisemmin saaneensa yölinjan 80Y Haaviston lenkin lakkauttamisesta runsaasti palautetta, mikä ei ole mikään ihme. Haavisto lukeutuu kuitenkin tiheästi asuttuun keskustataajamaan, jonka kautta koukkaamiseen ei bussilla paljoa aikaa mene. Tästä syystä Nyssen linjaus herättää ihmetystä.

Lue myös: Palautteella ei ollut vaikutusta: Nysse esittää Haaviston yölinjaa lakkautettavaksi