Palautteella ei ollut vaikutusta: Nysse esittää Haaviston yölinjaa lakkautettavaksi

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää talvikauden 2023–2024 bussiliikenteestä ensi viikolla. Esityksen mukaan Ylöjärven yölinja 80Y ei poikkeisi enää jatkossa Haaviston kautta, vaikka muutosta on vastustettu.
Nykyisellään yölinja 80Y liikennöi Kuruntieltä Haaviston kautta Kauraslammelle, mutta joukkoliikennelautakunnalle esitetään Haaviston lenkin lakkauttamista tulevalle talvikaudelle 2023-2024.(Kuva: Sanna Hillberg)

Nykyisellään yölinja 80Y liikennöi Kuruntieltä Haaviston kautta Kauraslammelle, mutta joukkoliikennelautakunnalle esitetään Haaviston lenkin lakkauttamista tulevalle talvikaudelle 2023-2024.

Jatkossa yölinja 80Y liikennöisi siis suoraan Kuruntieltä Kauraslammelle, ja haavistolaisia lähimmät bussipysäkit olisivat näin ollen Leija-kirjaston ja S-marketin ja Moision pysäkit.

Peruste Haaviston yölinjan lakkautukselle on alueen vähäinen matkustajamäärä. Esityksen mukaan Ylöjärven kolmesta asuinalueesta Asuntilasta, Haavistosta ja Metsäkylästä joukkoliikenteen matkustajia on vähiten juuri Haaviston alueelta, minkä vuoksi hiljaisen ajan liikenteelle eli yölinjan järjestämiselle Haavistolle ei nähdä enää tarvetta.

Esityksen mukaan Haavisto on myös määritelty joukkoliikenteen palvelutasomäärittelyssä luokkaan 3, joka ei velvoita tarjoamaan liikennöintiä joukkoliikenteellä hiljaisina aikoina, kuten yöaikaan.

Nysse kertoo tiedotteessaan saaneensa linjan lakkautuksesta paljon palautetta, joka ei ole kuitenkaan vaikuttanut joukkoliikennelautakunnalle laadittuun esitykseen.

Haavistolle lisätään yhteys Siltatielle

Muutoksia esitetään myös Haaviston linjalle 80 A. Ensi syksyn suunnitelmassa linjalle lisätään Haavistolla lenkki, jossa bussi ajaa Lähdevainiontietä tien länsipäähän saakka Siltatien risteykseen. Bussi kääntää risteyksessä ympäri ja jatkaa matkaa takaisin kohti Koivumäentietä.

Linjan 80A reittimuutosta perustellaan sillä, että se avaa yhteyden tulevalle Siltatien koululle, joka aloittaa toimintansa tulevana syksynä.

Lue myös: Nyssen uusi linjastoluonnos: Metsäkylän bussilinjaa muutettiin palautetulvan vuoksi, Asuntilasta lähtisi vuoro jopa vartin välein

Lisää vuoroja linjalle 80

Lisäksi linjan 80 vuorotarjontaa lisätään sunnuntaisin. Jatkossa linjalla tarjotaan vuoroja myös sunnuntaisin 20 minuutin välein kohti Tamperetta.

Muutoksen yhteydessä linjan 80 kaikille kolmelle haaralle, Haavisto, Asuntila ja Metsäkylä, tarjotaan 60 minuutin välein vuoroja.  Vuorojen lisäystä perustellaan matkustajamäärän kehityksellä ja vapaa-ajan maskustamisen kasvulla.

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päättää talvikauden 2023–2024 liikenteestä kokouksessaan ensi keskiviikkona 25. tammikuuta.