Työmaa-aitojen varkaudet häiritsevät Viljakkalantien kevyen liikenteen väylän rakennustöitä – varkaista yksittäinen näköhavainto

Viljakkalantien kevyen liikenteen väylän on tarkoitus valmistua tänä syksynä. Viimeisen kahden viikon aikana työmaata ovat kuitenkin piinanneet aitavarkaat.
Viljakkalantien kevyen liikenteen väylän työmaalta on varastettu noin parikymmentä valkoista työmaa-aitaa.

Viime aikoina Viljakkalantien kevyen liikenteen väylän rakennustöitä on haitannut työmaa-aitojen varastaminen. Viimeisin varkaus tapahtui keskiviikkona.

– Noin parikymmentä aitaa on varastettu viimeisen kahden viikon aikana, kertoo rakenteilla olevan väylän työmaapäällikkö.

Työmaapäällikkö kertoo, että varkauksista on oltu yhteydessä poliisiin, koska kyseessä on kevytväylän liikenteen vaarantaminen.

Toistaiseksi varkaissa käyneistä on tehty yksi havainto. Ohikulkija oli nähnyt yöllä paikalla kolme miestä ja pakettiauton, jonka kyytiin he lastasivat työmaa-aitoja.

Viimeksi aitoja vietiin Vastamäentien risteyksestä. Vain aitojen jalat jätettiin paikoilleen.

Vastuukysymykset esillä

Aitojen varastamisesta aiheutuu myös taloudellisia harmeja, mutta työmaapäällikön mukaan suurin haitta ovat aitavarkauksien aiheuttamat turvallisuus- ja vastuuongelmat.

– Väylä ei ole valmis. Sieltä puuttuvat kaiteet ja joissain kohdissa ei ole vielä päällystettä. Työmaa-aitojen täytyy olla siellä näyttämässä, että missä voi liikkua. Koska mikäli joku loukkaa itseään keskeneräisellä työmaalla, syntyy kysymyksiä siitä, että kenellä on vastuu.

Monet kuitenkin käyttävät kevyen liikenteen väylää jo nyt, vaikka se ei ole vielä sallittua. Aitojen varastaminen ei ainakaan helpota tilannetta.

– Jos jotkut liikkuvat siellä suljetulla työmaa-alueella, he tekevät sen omalla vastuullaan. Siksi väylä on vielä aidattu. Mutta jos aitoja varastetaan, puuttuu tieltä selkeä merkintä siitä, että se on suljettu.

Varkaudet aiheuttavat siis harmia sekä työmaalle että myös alueella mahdollisesti liikkuville henkilöille. Työmaapäällikön mukaan tämän kaltainen aitavarkaus on kuitenkin melko harvinaislaatuinen rikos.

– On tämä aika harvinaista. Ainakaan omalta työmaaltani näitä aitoja ei ole varastettu koskaan aikaisemmin.