Mökkirokki raikaa sunnuntaina jo kolmannen kerran – ”Toivomme, että tästä tapahtumasta muodostuu perinne, joka jatkuu tulevinakin vuosina Ylöjärvellä”

Vuonna 2019 alkunsa saanut koko perheen musiikkitapahtuma Mökkirokki järjestetään Räikänpuistossa jälleen tulevana sunnuntaina 30.7.
Mökkirokissa on mukava piknik-meininki. Tänä vuonna lapsille esiintyy Kengurumeininki. (Kuva: Annastiina Airaksinen / Ylöjärven kaupunki)

Koronavuosien jäljiltä viime vuonna elpynyt puistofestari Mökkirokki saa sunnuntaina jatkoa uusien esiintyjien turvin. Nyt kolmatta kertaa Räikänpuistossa järjestettävän Mökkirokin lavalla nähdään muassa tämän vuoden listamenestyjä Kuumaa. Lisäksi lavalle nousevat Uniklubi, Jenni Mustajärvi ja lapsille suunnattu Kengurumeininki.

Tapahtumaa yhdessä Ylöjärven kaupungin kanssa järjestävän Rantajätkät ry:n Henri Helin kertoo, että tapahtuma järjestetään viime vuodelta hyväksi havaitulla tavalla. Puistofestarissa on kuitenkin myös jotain uutta, varsinkin perheen pienimmille.

– Tapahtumaan on tullut väliaktiviteetteja esiintyjien väliin. Esimerkiksi viime vuonna ilmaisia glitter-tatuointeja lapsille tehnyt Taikahile on mukana tänäkin vuonna ja tekee tällä kertaa myös jättisaippuakuplaesityksen Kengurumeiningin keikan jälkeen, Helin kertoo.

Koska tapahtuma on kaikille avoin, on siitä pyritty tekemään ennen kaikkea perheille sopiva tapa viettää kesäsunnuntaita. Helinin mukaan ilmainen Mökkirokki on aiempina vuosina vetänytkin perheitä viettämään päivää esimerkiksi piknikin ääreen.

– Toivomme, että tästä tapahtumasta muodostuu perinne, joka jatkuu tulevinakin vuosina Ylöjärvellä. Varsinkin siksi, että tähän on kaikilla mahdollisuus osallistua taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Vetonaulana Kuumaa

Helinin mukaan Mökkirokin esiintyjät on valittu yhdessä Ylöjärven kaupungin kanssa. Tavoitteena on saada vuosittain perhetapahtumaan sopivia artisteja.

– Tietysti myös hinta vaikuttaa. Suomen kärkiartistien keikkapalkkiot ovat nykypäivänä aika isoja, mutta yritämme saada aina myös jonkin vetonaulan, joka vetää yleisöä paikalle, Helin kertoo.

Tänä vuonna tuo vetonaula on Kuumaa, joka on yksi tämän hetken suosituimmista kotimaisista pop-yhtyeistä. Aiemmin tänä vuonna Emma-gaalassa vuoden yhtyeenä palkittu Kuumaa on läpi vuoden keikkunut Suomen radiosoittolistan kärjessä kappaleellaan Ylivoimainen, jolla yhtye osallistui myös Uuden Musiikin Kilpailuun.

– Varsinkin nuorissa se ”Kuumaa-huuma” on aika kovaa, joten se voi tuoda porukkaa paikalle kauempaakin.

Mitään tarkkaa yleisötavoitetta tapahtumalle ei kuitenkaan ole asetettu, koska Helinin mukaan lopulliseen yleisömäärään vaikuttaa niin monet seikat aina säätä myöten.

– Jos 1 500 kävijään päästään, niin emme ole ainakaan pettyneitä. Siitä ylöspäin kaikki on vain plussaa. Toivottavasti tulee kuitenkin hyvin porukkaa, koska onhan se esiintyjillekin mukavampi, ettei tarvitse esiintyä tyhjille kentille.

Mökkirokin aikataulu:

  • klo 13.00 Kengurumeininki
  • klo 14.30 Jenni Mustajärvi
  • klo 16.15 Uniklubi
  • klo 18.00 Kuumaa